مقدمه: آگاهیزناناز روشهایپختو نگهداریمواد غذاییو تغذیهصحیحاساس تامینسلامتیاستو فرایند مواد غذاییکهشاملتهیهوآمادهسازی،پختونگهداریموادغذاییاستدرتعذیهصحیحموثرمیباشد.بنابراینامروزهآگاهساختن گروههایاجتماعیبخصوصزناننسبتبهمسائلمربوطبهسلامتغذاییدربروز ر فتارهایبهداشتتغذیهمنجملهروشهایصحیحپختمواد غذاییجایگاه مهمیدر میانخدماتبهداشتیپیدا کردهاست. باتوجهبهاینکهدر اکثریتخانوادهها زنانکار آمادهسازیو تهیهغذا را بر عهدهدارند به همین دلیل طبیعی استکه هر چهسطحآگاهیآناناز مسائلبهداشتیبالاتر باشد بهداشت تغذیه خانواده سطح مطلوبتری خواهد داشتو در این راستا اصلاحباورهایبهداشتغذاییزنانبسیار مهماست.
هدف :تعیینمیزانآگاهیزنانخانوادههایساکنشهرریدرزمینهروشهایپختموادغذاییدرمنزل.
نوعپژوهش: مطالعه زمینهایکه در آنعلاوه بر اندازهگیری آگاهی زناندر مورد پخت مواد غذایی در منزل، متغیرهایمداخلهگر نظیر سن، تحصیلاتو وضعیت اشتغال زناننیز مورد بررسیقرار گرفتهاست. ابزار گردآوریاطلاعاتپرسشنامهباسوالاتبستهچندگزینهایبودهاستکهبامراجعهبهدربمنازلبهطریقمصاحبهدریکمرحله تکمیلگردیدهاست.
نمونه : 200 نفر از زنانخانهدار خانوادههای ساکن شهرری نمونه پژوهشرا تشکیلمیدادند کهبهطریق تصادفیدو مرحلهایانتخابشدند.
نتایج: نتایجحاکیاز آنبود که54% واحدها از نحوهاستفادهصحیحاز ادویهجاتو چاشنیو نیز 56% آنها از روشهایصحیحطبخماهیو 13/37% واحدها از روشپختصحیححبوباتمطلعنبودند و بهطور کلیفقط5/18% واحدها از اصولو روشهایصحیحپختمواد غذاییامتیاز خوبکسبکردهاند.
بحثو نتیجهگیری: از آنجاییکهنتایجبیانگر آگاهیکمزناناز روشهایپختمواد غذاییدر منزلبودهاستبهخصوصدر زمینهبعضیازموادنظیرماهیوسبزیجات،پیشنهادمیشودبااستفادهاز روشهایگوناگوننسبتبهافزایشآگاهیزناندراینزمینهاقدامو عقاید نادرستو باورهایغلط آنها تصحیحگردد. رسانهها در اینزمینهنقشاساسیخواهند داشتو انجامپژوهشمشابهبر رویزناندر طبقاتاجتماعیمختلفو نیز زنانشهریو روستاییکمکموثریبهاینامر خواهد کرد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |