جلد 14، شماره 29 - ( 10-1380 )                   جلد 14 شماره 29 صفحات 15-19 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hajikazemi E, Alyzadeh M, Javadi F, Mahmoodi M. STUDY THE KNOWLEDGE OF WOMEN ABOUT METHODS OF COOKING FOOD MATERIALS. IJN. 2002; 14 (29) :15-19
URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-322-fa.html
حاجی کاظمی افتخار السادات، علیزاده مهتاب، جوادی فاطمه، محمودی محمود. بررسی‌آگاهی‌زنان‌از روشهای‌پخت‌مواد غذایی‌در منزل‌. نشریه پرستاری ایران. 1380; 14 (29) :15-19

URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-322-fa.html


هيات علمی
چکیده:   (4649 مشاهده)

  مقدمه‌: آگاهی‌زنان‌از روشهای‌پخت‌و نگهداری‌مواد غذایی‌و تغذیه‌صحیح‌اساس تامین‌سلامتی‌است‌و فرایند مواد غذایی‌که‌شامل‌تهیه‌وآماده‌سازی‌،پخت‌ونگهداری‌موادغذایی‌است‌درتعذیه‌صحیح‌موثرمی‌باشد.بنابراین‌امروزه‌آگاه‌ساختن ‌گروههای‌اجتماعی‌بخصوص‌زنان‌نسبت‌به‌مسائل‌مربوط‌به‌سلامت‌غذایی‌دربروز ر فتارهای‌بهداشت‌تغذیه‌منجمله‌روشهای‌صحیح‌پخت‌مواد غذایی‌جایگاه‌ مهمی‌در میان‌خدمات‌بهداشتی‌پیدا کرده‌است‌. باتوجه‌به‌اینکه‌در اکثریت‌خانواده‌ها زنان‌کار آماده‌سازی‌و تهیه‌غذا را بر عهده‌دارند به ‌همین ‌دلیل‌ طبیعی ‌است‌که ‌هر چه‌سطح‌آگاهی‌آنان‌از مسائل‌بهداشتی‌بالاتر باشد بهداشت ‌تغذیه‌ خانواده‌ سطح‌ مطلوبتری ‌خواهد داشت‌و در این ‌راستا اصلاح‌باورهای‌بهداشت‌غذایی‌زنان‌بسیار مهم‌است‌.

  هدف‌ :تعیین‌میزان‌آگاهی‌زنان‌خانواده‌های‌ساکن‌شهرری‌درزمینه‌روشهای‌پخت‌موادغذایی‌درمنزل‌.

  نوع‌پژوهش‌: مطالعه‌ زمینه‌ای‌که ‌در آن‌علاوه ‌بر اندازه‌گیری ‌آگاهی ‌زنان‌در مورد پخت‌ مواد غذایی ‌در منزل‌، متغیرهای‌مداخله‌گر نظیر سن‌، تحصیلات‌و وضعیت ‌اشتغال ‌زنان‌نیز مورد بررسی‌قرار گرفته‌است‌. ابزار گردآوری‌اطلاعات‌پرسشنامه‌باسوالات‌بسته‌چندگزینه‌ای‌بوده‌است‌که‌بامراجعه‌به‌درب‌منازل‌به‌طریق‌مصاحبه‌دریک‌مرحله ‌تکمیل‌گردیده‌است‌.

  نمونه‌ : 200 نفر از زنان‌خانه‌دار خانواده‌های‌ ساکن ‌شهرری‌ نمونه ‌پژوهش‌را تشکیل‌می‌دادند که‌به‌طریق ‌تصادفی‌دو مرحله‌ای‌انتخاب‌شدند.

  نتایج‌: نتایج‌حاکی‌از آن‌بود که54‌% واحدها از نحوه‌استفاده‌صحیح‌از ادویه‌جات‌و چاشنی‌و نیز 56% آنها از روشهای‌صحیح‌طبخ‌ماهی‌و 13/37% واحدها از روش‌پخت‌صحیح‌حبوبات‌مطلع‌نبودند و به‌طور کلی‌فقط‌5/18% واحدها از اصول‌و روشهای‌صحیح‌پخت‌مواد غذایی‌امتیاز خوب‌کسب‌کرده‌اند.

  بحث‌و نتیجه‌گیری‌: از آنجایی‌که‌نتایج‌بیانگر آگاهی‌کم‌زنان‌از روشهای‌پخت‌مواد غذایی‌در منزل‌بوده‌است‌به‌خصوص‌در زمینه‌بعضی‌ازموادنظیرماهی‌وسبزیجات‌،پیشنهادمی‌شودبااستفاده‌از روشهای‌گوناگون‌نسبت‌به‌افزایش‌آگاهی‌زنان‌دراین‌زمینه‌اقدام‌و عقاید نادرست‌و باورهای‌غلط ‌آنها تصحیح‌گردد. رسانه‌ها در این‌زمینه‌نقش‌اساسی‌خواهند داشت‌و انجام‌پژوهش‌مشابه‌بر روی‌زنان‌در طبقات‌اجتماعی‌مختلف‌و نیز زنان‌شهری‌و روستایی‌کمک‌موثری‌به‌این‌امر خواهد کرد.

متن کامل [PDF 167 kb]   (1015 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: ۱۳۸۶/۱۱/۶ | پذیرش: ۱۳۹۲/۱۰/۱۵ | انتشار: ۱۳۹۲/۱۰/۱۵

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb