جلد 24، شماره 70 - ( تیر ماه 1390 )                   جلد 24 شماره 70 صفحات 90-82 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rahmani A. PhD Student, Merghati Khoei E. PhD, Sadeghi N. MSc, Allahgholi L. PhD Student. Relationship between Sexual pleasure and Marital Satisfaction. IJN 2011; 24 (70) :82-90
اعظم رحمانی ، عفت السادات مرقاتی خویی ، نرجس صادقی ، لیلا الله قلی . ارتباط رضایت جنسی و رضایت از زندگی زناشویی. نشریه پرستاری ایران. 1390; 24 (70) :82-90

1- دانشجوی دکتری تخصصی بهداشت باروری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
2- استادیار دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، گروه سلامت خانواده مرکز تحقیقات بصیر، تهران، ایران
3- مربی دانشگاه آزاد خوراسگان، اصفهان و دانشجوی دکتری تخصصی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
4- دانشجوی دکتری تخصصی بهداشت باروری، دانشکده پرستاری مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران (مولف مسئول) شماره تماس: 09126793997 ، alallahqoli@gmail.com

زمینه و هدف : رضایت از زندگی زناشویی به عوامل متعددی وابسته است که یکی از مهمترین این عوامل، می تواند داشتن روابط جنسی سالم و خوشایند باشد. با اینحال اطلاعات پایه در این زمینه در جامعه ایران بسیار اندک است. این پژوهش با هدف تعیین ارتباط رضایت جنسی و رضایت از زندگی زناشویی انجام شد.

روش بررسی : پژوهش حاضر، یک مطالعه توصیفی- همبستگی است. 292 زن و مرد متاهل که جهت ملاقات بیماران خود به بیمارستان‌های منتخب منطقه غرب شهر تهران مراجعه می کردند به روش نمونه گیری مستمر انتخاب شده و پرسشنامه های رضایت جنسی و رضایت از زندگی زناشویی را تکمیل نمودند. جهت تجزیه و تحلیل آماری، تست های کای دو و فیشر مورد استفاده قرار گرفت.

یافته ها: نتایج نشانگر آن بود که رضایت از زندگی زناشویی با رضایت جنسی ارتباط معنی دار دارد(01/0 p= ). همچنین رضایت جنسی با فاصله سنی زوجین( 04/0 ( p = ، ‌مدت زمان ازدواج (05/0 p = ) و وضعیت اعتیاد (007/0 p = ) واحدهای مورد پژوهش ارتباط معنی دار داشت. به علاوه، بین رضایت از زندگی زناشویی و فاصله سنی زوجین، ارتباط آماری معنی دار دیده شد(01/0 p = ). این در حالیست که بین دیگر متغیرهای مورد بررسی(سن، جنس، وضعیت بارداری، تعداد فرزندان، سطح تحصیلات، وضعیت اقتصادی، مدت زمان ازدواج، استفاده از روش پیشگیری از بارداری و وضعیت اعتیاد) با رضایت جنسی و رضایت از زندگی زناشویی ارتباط آماری معنی دار دیده نشد.

نتیجه گیری کلی : با توجه به ارتباط بین رضایت جنسی و رضایت از زندگی زناشویی به نظر می رسد کاربرد رویکردهایی به منظور آموزش و مشاوره جنسی زنان و مردان در سنین ازدواج جهت توفیق در زندگی زناشویی در جامعه با همکاری سیستم بهداشتی درمانی ضرورت داشته باشد.

دریافت: 1390/9/6 | پذیرش: 1393/6/3 | انتشار: 1393/6/3