جلد 24، شماره 69 - ( اردیبهشت 1390 )                   جلد 24 شماره 69 صفحات 68-62 | برگشت به فهرست نسخه ها

Masoumeh Moghadam, Hajikazemi E, Farah RoozberM, Anahita Hoshyar rad, Agha Fatemeh Hosseini. Relationship between Physical Activity and Triceps Skin Fold Thickness in adolescent girl students. IJN 2011; 24 (69) :62-68
معصومه مقدم ، حاجی کاظمی افتخارالسادات، مرحومه فرح روزبه ، آناهیتا هوشیار راد ، آغا فاطمه حسینی . ارتباط فعالیت بدنی با ضخامت چربی زیر پوست پشت بازوی دختران دبیرستانی. نشریه پرستاری ایران. 1390; 24 (69) :62-68

1- کارشناس ارشد پرستاری بهداشت جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران، تهران، ایران
2- عضو مرکز تحقیقات مراقبتهای پرستاری و استادیار دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران، تهران، ایران(٭مولف مسئول)شماره تماس:61054209 ، eftekharalsadat@hotmail.com
3- عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران، تهران، ایران
4- عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
5- عضو هیئت علمی و مربی گروه آمار دانشکده مدیریت و اطلاع‌رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران، تهران، ایران

زمینه و هدف : کاهش تحرک و افزایش فعالیت های نشسته طی دهه های اخیر یکی از مهمترین عوامل گسترش چاقی در همه گروهای سنی بویژه نوجوانان می‌باشد، مطالعه حاضر با هدف کلی تعیین ارتباط فعالیت بدنی و چربی زیر پوست پشت بازوی دختران دبیرستانی انجام گرفت.

روش بررسی: این مطالعه از نوع همبستگی پیش‌گویی کننده بود. جامعه پژوهش دانش آموزان دختر 18-14 ساله دبیرستان های منطقه غرب تهران بودند. 385 دانش آموز که بیماری شناخته شده جسمی- روانی نداشته و عضو تیم های حرفه ای ورزشی و تحت رژیم غذایی خاص نبودند وارد مطالعه شدند. نمونه گیری مرحله ای و تصادفی بود.

جهت گرد آوری داده ها از پرسشنامه بین المللی فعالیت بدنی (فرم کوتاه) و ابزار کالیپر استفاده شد. جهت تجزیه تحلیل داده ها آزمون های آماری ANOVA ، کای اسکوئر و ضریب همبستگی اسپیرمن با استفاده از نسخه 14 نرم افزار SPSS استفاده شد.

یافته ها: نتایج نشان داد که نزدیک به نیمی از دانش آموزان فعالیت بدنی کم داشته و بر اساس ضخامت چربی زیر پوست پشت بازو در گروه دارای اضافه وزن و چاق قرار می گرفتند، اما ارتباط معنی داری میان فعالیت بدنی و ضخامت چربی زیر پوست پشت بازو بدست نیامد، اگر چه کاهش فعالیت بدنی با ا فزایش وزن همراه بود.

نتیجه گیری کلی: نتایج مطالعه ارتباط معنی دار میان فعالیت بدنی و ضخامت چربی زیر پوست پشت بازو نشان نداد، ولی با توجه به تاثیر فعالیت بدنی در ارتقاء سلامتی نیاز به برنامه ریزی مناسب در جهت تشویق نوجوانان به تحرک و فعالیت بیشتر ضروری به نظر می رسد.

دریافت: 1390/7/9 | پذیرش: 1392/10/15 | انتشار: 1392/10/15