جلد 22، شماره 59 - ( شهريور 1388 )                   جلد 22 شماره 59 صفحات 70-60 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Safarabadi Farahani T, Ali Akbar M, Taavoni S, Haghani H. The Effect of Kangaroo Contact on Duration of Exclusive Breastfeeding and Success of Lactation among Primiparous Women at Shahid Akbar-Abadi Hospital in Tehran. IJN 2009; 22 (59) :60-70
URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-693-fa.html
صفرآبادی فراهانی طاهره، علی‌اکبر محبوبه، تعاونی سیمین، حقانی حمید. تأثیر تماس کانگورویی بر مدت زمان تغذیه انحصاری با شیر مادر و موفقیت شیردهی در نخست‌زایان. نشریه پرستاری ایران. 1388; 22 (59) :60-70

URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-693-fa.html


1- ، Aliakbar_mahboube@yahoo.com
چکیده:   (15677 مشاهده)

  زمینه و هدف: تغذیه با شیر مادر سالانه جان 3/1 میلیون کودک را در جهان نجات می‌دهد. این در حالی است که کوتاه شدن مدت تغذیه نوزاد با شیر مادر به خصوص در کشورهای در حال توسعه یکی از مسائل بهداشتی جدی می‌باشد. هدف این مطالعه تعیین تأثیر تماس کانگورویی بر مدت زمان تغذیه انحصاری با شیر مادر و موفقیت شیردهی در نخست‌زایان مراجعه‌کننده به مرکز آموزشی درمانی شهید اکبرآبادی شهر تهران در سال 1386 بود.

  روش بررسی: پژوهش حاضر، یک کارآزمایی تصادفی کنترل ‌شده و محیط پژوهش شامل بخش‌های زایمان و مامایی مرکز آموزشی درمانی شهیداکبرآبادی و منازل نمونه‌ها بوده است. 100 زن نخست‌زای سالم به روش نمونه‌گیری مستمر انتخاب و از طریق گمارش تصادفی به دو گروه آزمون (50 نفر) و کنترل (50 نفر) تقسیم شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل یک فرم مشخصات و ابزار ارزیابی تغذیه با شیر مادر در شیرخواران بود. داده‌ها توسط نرم‌افزار SPSS و با استفاده از آزمون های کای دو و تی مستقل مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

  یافته‌ها: نتایج حاصل نشان داد که تماس کانگورویی موفقیت اولین شیردهی در نخست‌زایان را افزایش می‌دهد (00/0= P ) اما بر مدت زمان تغذیه انحصاری با شیر مادر در ماه چهارم پس از زایمان تأثیری ندارد.

نتیجه‌گیری: اگر چه نتایج این مطالعه شواهد کافی مبنی بر تأثیر این نوع تماس بر مدت زمان تغذیه انحصاری با شیر مادر به طور مستقیم ارائه نکرد، اما از آنجا که موفقیت اولین شیردهی که یکی از عوامل مهم در تداوم تغذیه انحصاری با شیر مادر می‌باشد و در این مطالعه در اثر تماس کانگورویی افزایش یافته است، لذا به کارگیری وسیع‌تر این روش مراقبتی توصیه شده و مطالعه تأثیر این نوع از مراقبت به صورت مداوم بر متغیرهای شیردهی پیشنهاد می‌شود.

متن کامل [PDF 140 kb]   (5009 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1388/10/7 | پذیرش: 1393/6/3 | انتشار: 1393/6/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb