زمینه و هدف: استئوپروز از بیماری های شایع دوران میانسالی و سالمندی است که شیوع آن با توجه به شیوه زندگی در جوامع مختلف متغیر است.علت این بیماری هنوز شناسائی نشده است. مطالعات عوامل زیادی را در بروز آن دخیل میدانند. این پژوهش با هدف تعیین عوامل سبک زندگی مرتبط با ابتلا به استئوپروز انجام شده است.
روش بررسی : پژوهش حاضر از نوع مقطعی بوده که در سال 1385انجام شد. تعداد نمونه500 نفر و نمونه گیری به روش مستمر بود. جامعه پژوهش شامل زنان مراجعه کننده به مراکز سنجش تراکم استخوان دانشگاه علوم پزشکی ایران بود. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های کای اسکوئر و آنالیز واریانس انجام شد.
یافته ها: نتایج آزمون آماری کای دونشان داد که بین مصرف قهوه، دوغ، کشک، پنیر ، بستنی و ابتلا به استئوپروز ارتباط معنی دار آماری وجود دارد (05/0 > P ). همچنین بین قرارگیری درمعرض نور آفتاب و ابتلا به پوکی استخوان ارتباط معنیدار از نظر آماری مشاهده شد (05/0 > P ). با استفاده از آزمون دیس کریمینانت مشخص گردیدکه عوامل سبک زندگی مرتبط با استئوپروزبه ترتیب اهمیت مصرف قهوه و قرارگیری در معرض نور آفتاب بودند. سایر عوامل بررسی شده در این پژوهش با ابتلا به استئوپروزارتباط معنی دارآماری نداشتند.
نتیجه گیری: با توجه به وجود رابطه معنی دار بین برخی از عوامل سبک زندگی و ابتلا به استئوپروز و با توجه به عوارض این بیماری از قبیل ناتوانی و مرگ و میر، لازم است کارکنان بهداشتی به این امر توجه کرده و نسبت به آموزش زنان اقدام نمایند. انجام پژوهش های بیشتردر این زمینه توصیه می شود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |