جلد 17، شماره 38 - ( تابستان 1383 )                   جلد 17 شماره 38 صفحات 50-42 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Z. Fotokian, M. Alikhani, N. Salman Yazdi, R. Jamshidi. QUALITY OF LIVES OF PRIMARY RELATIVES PROVIDING CARE FOR THEIR CANCER PATIENTS. IJN 2004; 17 (38) :42-50
URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-51-fa.html
زهرا فتوکیان ، مریم عالیخانی ، ناهید سلمان یزدی ، روح انگیز جمشیدی . بررسی کیفیت زندگی بستگان درجه یک مراقبت کننده از بیماران مبتلا به سرطان . نشریه پرستاری ایران. 1383; 17 (38) :42-50

URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-51-fa.html


چکیده:   (17086 مشاهده)

  سرطان ابعاد جسمی، روانی، اجتماعی و اقتصادی زندگی خانواده بیمار را تحت تاثیر قرارمی دهد . بدین لحاظ هنگام مراقبت از بیماران مبتلا به سرطان باید نیازهای خا نواده را هم در نظر داشت. زیرا اعضای خانواده و خویشاوندان نزدیک با کمک و حمایت خود می توانند نقش مهمی در رفاه و بهبود کیفیت زندگی بیمار ایفا کنند.

  این مطالعه توصیفی به منظور تعیین کیفیت زندگی بستگان درجه یک مراقبت کننده از بیماران مبتلا به سرطان در مرکز سانترال مجتمع بیمارستانی امام خمینی"ره"تهران انجام شده است. نمونه های پژوهش 115 نفر بودند که در همراهی با بیمار جهت انجام درمان های اختصاصی یا دوره ای سرطان به محل پژوهش مراجعه کرده بودند. پس از توضیح روش کار و کسب رضایت، پرسشنامه ها ی خود ایفا جهت تکمیل حضوری در اختیار ا ین افراد قرار داده شد.

  براساس نتایج پژوهش 1/66 درصد واحدهای مورد پژوهش دارای کیفیت زندگی تاحدودی مطلوب بودند . در رابطه با هر یک از ابعاد کیفیت زندگی، نتایج مبین آن بود که طبق ارزیابی واحدهای مورد پژوهش تنها 7/15 درصد آن ها وضعیت جسمی مطلوب، 7/1 درصد وضعیت روانی مطلوب و 5/3 درصد وضعیت اجتماعی مطلوب داشتند . حال آن که در ارزیابی بعد وضعیت روحی - معنوی تنها 3/4 درصد افراد از وضعیت روحی - معنوی نامطلوب برخو ر د ار بودند و 47 درصد آن ها وضعیت رو ح ی - معنوی مطلوب داشتند .

  از آنجایی که تعداد کمی (5/3درصد) از افراد مورد پژوهش از کیفیت زندگی مطلوب برخو ر د ار بودند، پرستاران می توانند با دادن اطلاعات در زمینه سیستم های حمایتی و خدمات مشاوره ای موجود در جامعه و بررسی منابع در دسترس این افراد، زمینه استفاده آن ها را از این خدمات به منظور کمک به بهبود کیفیت زندگی آنان فراهم کنند . بر اساس ی افته ها ، این افراد نیازمند حمایت های جسمی، روانی و ب ه خصوص حمایت های اجتماعی بود ند، لذا پیشنهاد می شود وزارت بهداشت و درمان، با ارائه خدمات اجتماعی، حمایتی و رفاهی از جمله بهبود وضعیت بیمه های درمانی ، تسهیلات لازم را در زمینه تأمین داروهای گران قیمت مورد نیاز مبتلایان به سرطان و امکانات مراقبت در منزل را برای مراقبت کنندگان فراهم نمای د.

متن کامل [PDF 148 kb]   (3151 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1385/10/2 | انتشار: 1383/4/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb