Banazadeh M, Oskouie F. Organizational Factors Affecting Parents’ Participation in Decision-Making for Neonates With Life-threatening Conditions: A Grounded Theory Study. IJN. 2022; 35 (135)
URL:
http://ijn.iums.ac.ir/article-1-3515-fa.html
بناءزاده مرجان، اسکویی فاطمه. عوامل سازمانی مؤثر بر مشارکت والدین در تصمیمگیری برای نوزادان با شرایط تهدیدکننده حیات: یک مطالعه نظریه پایه. نشریه پرستاری ایران. 1401; 35 (135)
URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-3515-fa.html
1- دانشگاه علومپزشکی البرز
2- د ع پ ایران ، Oskouie.f@iums.ac.ir
چکیده: (54 مشاهده)
زمینه و هدف: مشارکت والدین در تصمیمگیریهای مربوط به نوزادان با شرایط تهدیدکننده حیات از نظر اخلاقی و قانونی پذیرفته شدهاست. تیم مراقبت سلامت در بخشهای مراقبت ویژه نوزادان، آمادگی لازم برای مشارکت والدین در این تصمیمگیریها را ندارند. شناسایی عوامل تأثیرگذار بر مشارکت والدین در تصمیمگیری میتواند زمینه برداشتن موانع و بهبود مشارکت والدین در تصمیمات مراقبتی و درمانی فرزندشان را فراهم نماید. مطالعه حاضر با هدف شناسایی عوامل سازمانی مؤثر بر مشارکت والدین در تصمیمگیری برای نوزادان با شرایط تهدیدکننده حیات انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه بخشی از مطالعهای جامع است که با استفاده از رویکرد کیفی و روششناختی نظریه پایه نسخه کوربین و استراوس 2015 انجام شد. در این مطالعه فرایند مشارکت والدین در تصمیمگیری برای نوزادان با شرایط تهدیدکننده حیات شامل راهبردهای والدین هنگام مشارکت در تصمیمگیریها، عوامل ساختاری و زمینهای مؤثر بر این مشارکت و پیامد راهبردهای اتخاذ شده والدین شناسایی شده است. مشارکتکنندگان شامل 23 نفر (10 نفر والدین، 10 نفر کارکنان مراقبت سلامت، یکی از مدیران ارشد اداره سلامت نوزادان، 1 نفر نماینده بیمه و 1 نفر استاد مبانی فقهی و علوم دینی) بودند. محیط پژوهش بخشهای مراقبت ویژه نوزادان سطح III، چهار بیمارستان آموزشی شهر تهران بود. دادهها با استفاده از روش مصاحبه نیمه ساختاریافته عمیق و مشاهده جمع آوری شد و همزمان از طریق مقایسه مداوم با استفاده از رویکرد کوربین و اشتراوس 2015 تحلیل و تفسیر شدند. طبقه اصلی و طبقات مرتبط که معرف راهبردهای والدین هنگام مشارکت در تصمیمگیریها، عوامل ساختاری و زمینهای مؤثر بر این مشارکت و پیامد راهبردهای اتخاذ شده والدین شناسایی شد. طبقه عوامل ساختاری و زمینهای معرف طیف وسیعی از عوامل بود و از آنجایی که امکان انتشار همه یافته ها در یک مقاله وجود نداشت، در این مطالعه به عوامل سازمانی مؤثر بر مشارکت والدین پرداخته شده است.
یافتهها: عوامل سازمانی مؤثر بر فرایند مشارکت والدین 5 طبقه شامل 1) اختلاف قدرت، 2) نقص کمیتههای اخلاق، 3) نقص مقررات بیمارستانی، 4) محدودیت منابع و 5) ادامه بستری تنها گزینه را در بر گرفت.
نتیجهگیری: عوامل سازمانی نقش مهمی در مشارکت والدین در تصمیمگیری دارند. فراهمآوردن امکانات رفاهی جهت اقامت والدین نوزادان با شرایط تهدیدکننده حیات و تدوین دستورالعملهای تشویق حضور والدین در بیمارستان، تدوین قوانین گزینش پرستاران بخش مراقبت ویژه نوزادان، بهکارگیری تیم بینرشتهای متشکل از روانشناس، مددکار اجتماعی و افراد آموزش دیده در زمینه ارائه مراقبتهای معنوی به والدین، برگزاری کمیتههای اخلاق بیمارستانی برای بررسی موارد نوزادان بدحال و بهکارگیری اخلاقدانان مجرب و آگاه به مسائل درمان و مراقبت پایان حیات در این کمیتهها توصیه میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
پرستاری دریافت: 1400/9/22 | پذیرش: 1401/2/1 | انتشار: 1401/2/1