جلد 35، شماره 135 - ( اردیبهشت 1401 )                   جلد 35 شماره 135 صفحات 75-60 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yazdimoghaddam H, Manzari Z S, Heydari A, Mohammadi E, Khaleghi I. The Importance of Caring for Brain Death Patients Candidate for Organ Donation: A Qualitative Study. IJN 2022; 35 (135) :60-75
یزدی مقدم حمیده، منظری زهرا سادات، حیدری عباس، محمدی عیسی، خالقی ابراهیم. اهمیت مراقبت از بیماران مرگ مغزی کاندید اهدای عضو: یک مطالعه کیفی. نشریه پرستاری ایران. 1401; 35 (135) :60-75

1- استادیار، مرکز تحقیقات سلامت سالمندان، گروه اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، سبزوار، ایران.
2- دانشیار، گروه پرستاری، مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری و مامایی، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران. ، manzariz@mums.ac.ir
3- استاد، دانشکده پرستاری مامایی، مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
4- استاد، گروه پرستاری، دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
5- پزشک عمومی، مرکز مدیریت پیوند دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
زمینه و هدف: مراقبت از بیماران با تشخیص مرگ مغزی یکی از سنگین‌ترین وظایف پرستاران در بخش‌های مراقبت ویژه است و به علت اهمیت اهدای عضو به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های پرستاری محسوب می‌شود. این پژوهش کیفی با هدف تبیین تجارب پرستاران در مراقبت از بیماران با تشخیص مرگ مغزی انجام شده است.
روش بررسی: این تحقیق، مطالعه‌ای کیفی با رویکرد تحلیل محتواست. جمع‌آوری داده‌ها به‌صورت هدفمند از طریق مصاحبه نیمه‌ساختاریافته عمیق با 20 مشارکت‌کننده آغاز و تا مرحله اشباع داده‌ها ادامه ‌یافت. تحلیل داده‌ها هم‌زمان با جمع‌آوری‌ به روش تحلیل محتوای کیفی و با رویکرد قراردادی انجام شد.
یافته‌ها: تحلیل کیفی محتوای داده‌ها منجر به استخراج مضامینی شد که بیانگر تجارب پرستاران در مراقبت از بیماران مرگ مغزی است و شامل «مواجهه با تنش‌ها و کشمکش‌های فزآینده» و «اهدا، عامل مراقبت متمایز» است. درنهایت، مضمون اصلی تشدید تنش مراقبتی به دنبال موقعیت متمایز اهدا» انتزاع شد.
نتیجه‌گیری: با توجه به اهمیت سالم ماندن اعضای پیوندی، تجارب پرستاران نشان داد آن‌ها در مراقبت از بیماران مرگ مغزی با تنش‌های فراوانی مواجه هستند، اما مسئله اهدای عضو یکی از موضوعات مهمی است که مراقبت از بیماران مرگ مغزی را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. بنابراین مدیران می‌توانند با شناسایی مشکلات پرستاران در این زمینه اقدامات مؤثری انجام دهند تا کیفیت مراقبت از این بیماران بهبود یابد.
متن کامل [PDF 8037 kb]   (724 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1554 مشاهده)
نوع مطالعه: کیفی | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1400/2/14 | پذیرش: 1401/2/1 | انتشار: 1401/2/11