جلد 26، شماره 86 - ( اسفند 1392 )                   جلد 26 شماره 86 صفحات 38-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rahmanzade E, Parsa Yekta Z, Farahani M, Yekani Nejad S. Nurses’ Organizational Commitment in Hospitals Affiliated to Tehran University of Medical Sciences . IJN 2014; 26 (86) :29-38
رحمان زاده الهه، پارسا یکتا زهره، اشقلی فراهانی منصوره، یکانی نژاد میر سعید. تعهد سازمانی پرستاران بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران . نشریه پرستاری ایران. 1392; 26 (86) :29-38

1- کارشناس ارشد پرستاری، دانشکده ی پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پژشکی تهران، تهران، ایران(٭نویسنده مسئول). شماره تماس: 09122866005 Email: erahmani2011@gmail.com
2- دانشیار گروه داخلی- جراحی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- دانشیار دانشکده پرستاری و مامایی و عضو مرکز تحقیقات مراقبت‌های پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
4- عضو هیئت علمی گروه آمار زیستی، دانشکده ی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

زمینه و هدف: کمبود تعهد سازمانی پرستاران می تواند موجب عملکرد پایین پرستاران و نهایتا افت خدمات مراقبتی بیمارستانها شود. هدف از این مطالعه تعیین میزان تعهد سازمانی پرستاران شاغل در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران در ابعاد مختلف در سال 92 است.

روش بررسی: این پژوهش از نوع توصیفی- مقطعی بوده و 262 پرستار شاغل در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی با تخصیص متناسب انتخاب شدند. ابزار گرد آوری داده ها در این پژوهش شامل فرم مشخصات فردی و پرسشنامه 24 سؤالی تعهد سازمانی آلن و مایر بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 17 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. جهت تعیین ارتباط تعهد سازمانی با مشخصات فردی از آزمونهای تی مستقل و کای دو و ANOVA استفاده شد.

یافته ها: تعهد سازمانی اغلب پرستاران (9/80 درصد) در حد متوسط بود و از ابعاد تعهد، کمترین نمره مربوط به تعهد هنجاری (9/38 درصد) و بالاترین نمره به تعهد مستمر (4/42 درصد) تعلق داشت. همچنین بین تعهد سازمانی با سن، سابقه کار، نوع استخدام و وضعیت تأهل ارتباط معناداری مشاهده شد (p<001/0)

نتیجه گیری کلی: آگاهی از نوع و میزان تعهد سازمانی پرستاران به سازمان می تواند مبنای مناسبی را برای تصمیمات مدیران سازمان در مراحل مختلف فرایند مدیریت منابع انسانی فراهم آورد.
دریافت: 1393/5/22 | پذیرش: 1393/5/22 | انتشار: 1393/5/22