زمینه و هدف: سندروم پیش از قاعدگی، ممکن است اثرات ناتوان کننده ای بر عملکرد فرد در خانواده و اجتماع داشته باشد. برخی تحقیقات نشان دادهاند که ورزش به عنوان ضددرد غیراختصاصی در کنترل علایم پیش از قاعدگی مفید خواهد بود. این پژوهش با هدف مقایسه تاثیر ورزشهای پیادهروی و ایروبیک بر علائم جسمی، روانی و احساس درد سندرم پیش از قاعدگی انجام شده است.
روش بررسی : در این پژوهش نیمه تجربی،70 دختر 18 تا 32 ساله که بیش از 40% علایم پیش از قاعدگی را دارا بودند انتخاب و به صورت تصادفی ساده به سه گروه ایروبیک، پیاده روی، و کنترل تقسیم شدند.گروه پیاده روی به مدت سه ماه هر روز به مدت 30 دقیقه پیاده روی سریع کردند. گروه ایروبیک به مدت سه ماه هر روز به مدت 30 دقیقه 7 مدل تمرینات ایروبیکی آموزش داده شده را انجام دادند. داده ها به وسیله پرسشنامه استاندارد جک تیپس توسط همه گروه ها، در سه نوبت قبل، میان و پایان مداخله جمع آوری شد. محاسبات آماری با استفاده از نرم افزار SPSS/win/V.16 نسخه 16 و آزمون آنالیز واریانس یک طرفه در سطح معنی داری 95/0انجام شد.
یافته ها : کاهش احساس درد در پایان ماه اول و ماه سوم معنیدار بود (008/0= P ، 047/0= p ( در بعد علائم جسمانی در ماه اول تفاوت معنیدار مشاهده شد. ( 001/0= P ) ولی در ماه سوم تفاوتی وجودنداشت. در بعد علائم روانی در هیچ کدام از دورهها کاهش معنیدار نبود. در بررسی متغیرهای علایم جسمی – روانی و احساس درد در سه گروه، در سهبار اندازهگیری مکرر، فقط کاهش علائم جسمی در سه گروه معنیدار بود( 034/0= P ) .
نتیجه گیری کلی : انجام سه ماه فعالیت ورزشی پیاده روی و ایروبیک در کاهش احساس درد بسیار موثر بوده و منجر به کاهش علایم جسمی و روانی ناشی سندرم قاعدگی میشود. دو ورزش پیاده روی و ایروبیک در بهبود علائم جسمی و روانی و احساس درد پیش از قاعدگی موثر میباشد و ورزش ایروبیک در طول زمان تاثیر بیشتری دارد. لذا مبادرت به انجام این دو ورزش جهت کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی توصیه می شود.بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |