جلد 25، شماره 80 - ( اسفند 1391 )                   جلد 25 شماره 80 صفحات 13-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Najafi Ghezeljeh T, Abbas Nejhad Z, Rafii F. A Literature Review of Hand Hygiene in Iran. IJN 2013; 25 (80) :1-13
URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-1467-fa.html
نجفی قزلجه طاهره، عباس نژاد زهرا، رفیعی فروغ. مروری بر متون بهداشت دست در ایران. نشریه پرستاری ایران. 1391; 25 (80) :1-13

URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-1467-fa.html


1- استادیار، واحد بین الملل، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- دانشجوی کارشناسی ارشد بین الملل، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران (مؤلف مسئول). ، z.abbasnejad@ymail.com
3- دانشیار، مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
چکیده:   (9374 مشاهده)

  زمینه و هدف : عفونت های بیمارستانی به عنوان یکی از مهمترین عوامل خطردر بخش های مراقبت بهداشتی شناخته می شوند و بهداشت دست اولین گام در کنترل این عفونت ها می باشد. بدلیل نیاز به شناسایی روند مطالعات مربوط به بهداشت دست و روش های بکار رفته در آنها، و شناسایی خلاء های تحقیقاتی و نیز تصمیم گیری در زمینه ارتقای بهداشت دست، مروری بر مطالعات موجود در این زمینه در ایران ضروری است. این بررسی به منظور مروری بر متون و مطالعات قبلی مربوط به بهداشت دست در ایران صورت گرفته است.

  روش بررسی : مقالات پژوهشی منتشر شده بین سال های 1375 تا 1391،با جستجو در پایگاه های اطلاعاتی و منابع کتابخانه ای، در زمینه بهداشت دست در ایران، مورد بررسی قرار گرفتند .

  یافته ها : از مجموع 14 مقاله مورد بررسی، هفت مطالعه بصورت توصیفی، شش مطالعه آزمایشگاهی و یک مطالعه به صورت مداخله آموزشی انجام شده بودند. با وجود اهمیت بهداشت دست، مطالعات محدودی در این زمینه صورت گرفته است. مطالعات مورد بررسی، آگاهی، پذیرش، و عملکرد کارکنان بهداشتی به ویژه در بخش های مراقبت ویژه را ضعیف گزارش کرده اند.

نتیجه گیری کلی: نتایج مطالعات مورد بررسی بیانگر ضعیف بودن بهداشت دست در محیط های مراقبتی هستند. همچنین، با توجه به محدودیت‌ ‌‪ های متدلوژیکی مطالعات، ضروری است مطالعات بیشتری در زمینه بررسی آگاهی،عملکرد و نگرش پرستاران و گروه های مختلف کارکنان درمان انجام گیرد. بعلاوه، انجام مطالعاتی جهت ارزیابی اثر رویکرد های مداخله ای مختلف در جهت افزایش آگاهی و پذیرش کارکنان نسبت به بهداشت دست ضروری به نظر می رسد.
متن کامل [PDF 359 kb]   (8308 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1392/2/18 | پذیرش: 1392/2/18 | انتشار: 1392/2/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb