زمینه و هدف: استریای بارداری در بسیاری از بارداریها مشاهده میشود و نگرانیهایی را از جنبههای زیبایی در مادران ایجاد میکند. این مطالعه با هدف تعیین تأثیر روغن زیتون و کرم ساج در پیشگیری از بروز استریای بارداری در سه ماهۀ دوم بارداری انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه به روش کارآزمایی بالینی تصادفی با گروه کنترل در سه ماهۀ دوم بارداری بر روی 105 نفر از زنان نولی پار در هفته 20-18 بارداری مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی شهر تهران انجام گرفت. با توجه به معیار های خروج در هر گروه 30 نمونه مورد بررسی قرار گرفتند. گروه های مداخله شامل مصرف کنندگان روغن زیتون و کرم ساج بود و در گروه کنترل از هیچ دارویی استفاده نشد. دادهها قبل و 8 هفته پس از کاربرد داروها از طریق مصاحبه و مشاهده توسط پژوهشگر برای هر کدام از واحد های پژوهش جمعآوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده ازنرم افزار SPSS نسخه 13 و آمار توصیفی و آزمون کای دو انجام پذیرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد در 40% از مصرف کنندگان روغن زیتون و 7/16% مصرف کنندگان کرم ساج و 56% از گروه کنترل استریا بروز کرده بود. اختلاف معنی داری در بروز استریای بارداری بین دو گروه مداخله و گروه کنترل وجود داشت(006/0 > P ) .
نتیجه گیری کلی: با توجه به تأثیر استفاده از کرم ساج تا پایان سه ماهۀ دوم بارداری بر کاهش بروز استریای بارداری پیشنهاد میشود مطالعاتی با استفاده از سایر روغن های گیاهی به منظور پیشگیری از استریا انجام گیرد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |