جلد 10، شماره 14 و 15 - ( 3-1375 )                   جلد 10 شماره 14 و 15 صفحات 97-90 | برگشت به فهرست نسخه ها

mahboobeh- mohtashamy. Assessment of the knowledge, Attitude and practice (KAP),of nurses regarding care of elderly patients (Tehran 1993).. IJN 1996; 10 (14 and 15) :90-97
محبوبه محتشمی ، منصوره سید الذاکرین ، فرخ سهیل ارشدی ، پرویز کمالی . بررسی میزان دانش، نگرش و عملکرد پرستاران در مورد مراقبت از بیماران سالمند در بیمارستانهای منتخب وابسته به دانشگاههای علوم پزشکی واقع در تهران سال 2-1371. نشریه پرستاری ایران. 1375; 10 (14 و 15) :90-97

پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی از نوع ( کپ) می باشد که به منظور بررسی دانش، نگرش و عملکرد پرستاران در مورد مراقبت از بیماران سالمند در بیمارستانهای منتخب دانشگاههای علوم پزشکی واقع در تهران انجام گرفته است. این تحقیق روی 180 پرستار شاغل در بخش های داخلی-جراحی و داخلی اعصاب بیمارستانهای منتخب انجام شده و ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه و برگه مشاهده می باشد. یافته های پژوهش بیانگر آن است که دانش بیش از نیمی از واحدهای مورد پژوهش ( 56/50%) در مورد مراقبت از بیماران سالمند در سطح خوب است و معلوم گردید بین متغیرسن و دانش همبستگی معکوس وجود دارد. همچنین بین میزان تحصیلات و سطح دانش همبستگی وجود داشته اما بین متغیر دانش و سابقه کار این همبستگی معکوس است. یافته ها نشان می دهد اکثر واحدهای مورد پژوهش ( 11/71%) دارای نگرش مثبت و 89/28% دارای نگرش بی نظر بودند و بعلاوه نگرش هیچیک از واحدها در مورد مراقبت از سالمندان منفی نبوده است. همچنین یافته ها بیانگر آن است که نگرش پرستاران جوان در مورد مراقبت از بیماران سالمند بهتر از همکاران دیگر خود می باشد. در رابطه باعملکرد پرستاران یافته ها نشان می دهد که اکثریت واحدهای مورد پژوهش (11/66%) دارای عملکرد متوسط و اقلیت آنها (33/33%) دارای عملکرد خوب بوده و هر چه سابقه کار کمتر است افراد عملکرد بهتری در قبال مراقبت از بیماران سالمند ارائه میدهند. بطور کلی یافته ها نشان میدهد که اکثریت واحدهای مورد پژوهش از سصح دانش بالا و نگرش مثبتی در مورد مراقبت از بیمار سالمند برخور دارند در حالیکه عملکرد آنان در نحوه مراقبت از این بیماران متوسط است.

دریافت: 1391/2/3 | پذیرش: 1391/12/5 | انتشار: 1391/12/5