جلد 22، شماره 60 - ( آبان 1388 )                   جلد 22 شماره 60 صفحات 83-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseinkhani N, Sadeghi T. The Effect of Ginger on Pregnancy-Induced Nausea during First Trimester. IJN 2009; 22 (60) :75-83
URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-716-fa.html
حسینخانی سیده نوابه، صادقی طاهره. بررسی تاثیر کپسول زنجبیل بر تهوع بارداری بانوان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی منتخب شهر تهران. نشریه پرستاری ایران. 1388; 22 (60) :75-83

URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-716-fa.html


1- ، hosseinkhani@shadeh.ac.ir
چکیده:   (14777 مشاهده)

  مقدمه: تهوع و استفراغ ناشی از بارداری به طور قابل توجهی بر کیفیت زندگی زنان باردار تأثیر گذارده و باعث ایجاد مشکلاتی در آن ها می شود. زنجبیل به عنوان یک ماده گیاهی در طب سنتی بعضی از کشورها جهت مداوای تهوع و استفراغ و تعدیل بیماری صبحگاهی به کار می رود. این تحقیق با هدف تعیین تأثیر زنجبیل خوراکی بر میزان تهوع و استفراغ ناشی از بارداری انجام گرفته است.

  مواد و روشها: این پژوهش کارآزمایی بالینی شاهد دار دو سوکور بوده و 121 مادر مبتلا به تهوع و استفراغ سه ماهه اول بارداری از بیمارستان های شهید مصطفی خمینی (ره) و بیمارستان حضرت زینب شهر تهران انتخاب شدند. نمونه گیری با توجه به مشخصات مورد نظر برای انتخاب نمونه صورت گرفت و با استفاده از روش طبقه بندی تصادفی نمونه ها در سه گروه شاهد 39 نفر، و دارونما 40 نفر، و مورد (زنجبیل) 42 نفر قرار داده شدند. ابزار جمع آوری داده ها در این پژوهش پرسشنامه (مشتمل بر دو قسمت سوالات دموگرافیک و تارخچه تهوع و استفراغ) و ابزار استاندارد (معیار بصری مقایسه ای ( VAS ) برای سنجش شدت تهوع بود. بعد از تعیین اعتبار و اعتماد پرسشنامه مربوطه سه گروه از نظر شدت تهوع و تعداد استفراغ با آزمون کای دو، من ویتنی، کروسکال والیس و فریدمن با هم مقایسه شدند.

  یافته ها: نتایج بررسی نشان داد اختلاف میانگین شدت تهوع مادران باردار در گروه زنجبیل قبل از مداخله با میانگین شدت تهوع روز اول، دوم، سوم و چهارم بعد از مداخله اختلاف معنی دار داشت (001/0 P< ).

  اختلاف میانگین شدت تهوع مادران باردار در گروه دارونما قبل از مداخله با میانگین شدت تهوع روز اول، دوم، سوم و چهارم بعد از مداخله با 05/0 P< اختلاف معنی داری نشان داد. این بررسی همچنین نشان داد اختلاف میانگین شدت تهوع مادران باردار در گروه شاهد قبل از پیگیری با میانگین شدت تهوع روز اول، دوم، سوم و چهارم پیگیری اختلاف معنی داری ندارد.

  در مورد شدت تهوع مقایسه درون گروهی سه گروه مورد مطالعه با آماره فریدمن نشان داد که زنجبیل تاثیر بیشتری (آماره فریدمن =936/63 و درجه آزادی =4 و 05/0 P< ) نسبت به دارونما (آماره فریدمن =022/51 و درجه آزادی =4 و 05/0 P< ) بر کاهش شدت تهوع مادران باردار داشته است و این آزمون در مورد گروه شاهد معنی دار نبود.

  نتیجه گیری و توصیه ها: استفاده از زنجیبل خوراکی بر شدت تهوع سه ماهه اول بارداری موثر می باشد و استفاده از دارونما نیز از نظر روانی موثر واقع شده و باعث کاهش شدت تهوع می شود.

متن کامل [PDF 241 kb]   (2547 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1388/11/28 | پذیرش: 1393/6/3 | انتشار: 1393/6/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb