جلد 18، شماره 44 - ( زمستان 1384 )                   جلد 18 شماره 44 صفحات 49-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

M. Hasanpour, R. Mohammadi, F. Dabbaghi, Oskouie F, M.Yadavar Nikravesh, M. Salsali et al . The Need for Change in Medical Sciences Education: A Step Towards Developing Critical Thinking. IJN 2006; 18 (44) :39-49
URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-114-fa.html
حسن پور مرضیه، محمدی رخشنده، دباغی فاطمه، حقدوست اسکوئی سیده فاطمه، یادآورنیکروش منصوره، صلصالی مهوش و همکاران.. ضرورت تحول در آموزش علوم پزشکی: گامی بسوی توسعۀ تفکر انتقادی. نشریه پرستاری ایران. 1384; 18 (44) :39-49

URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-114-fa.html


1- ، hasanpour@nm.ac.ir
چکیده:   (18577 مشاهده)

  قرن بیست و یکم، عصر تغییرات دائمی در عملکردهای علمی و پزشکی جدید است. لذا ضرورت سازگاری با سیستم های پیچیده مراقبت های بهداشتی به عنوان یک اولویت مهّم احساس می گردد، که این خود مستلزم تجهیز به سلاح تفکر انتقادی می باشد. آموزش فعالیتی هدفمند در جهت ارتقاء یادگیری است. وظیفۀ اصلی هر مؤسسۀ آموزشی فراهم کردن امکان رشد شایستگی و صلاحیت حرفه ای دانشجویانی است که به مؤسسه وارد می شوند، هدف اصلی در آموزش علوم پزشکی علاوه بر رشد شایستگی و صلاحیت های حرفه ای، توسعۀ مهارت های تصمیم‌گیری، مسئله گشایی و خود کارآمدی می باشد که این مهارت‌ها خود تحت الشعاع توانایی تمرین فکر کردن به صورت انتقادی است . ضرورت پرداختن به تفکر انتقادی در آموزش علوم پزشکی در پاسخ به تغییر سریع محیط مراقبت بهداشتی مورد تأکید قرار گرفته است. پرستاران و پزشکان باید انتقادی فکر کنند تا بتوانند در طول سازگاری با گسترش نقش در رابطه با پیچیدگی های سیستم های مراقبت بهداشتی امروزی مراقبت مؤثر را ارائه نمایند. به نظر می رسد نظام آموزش علوم پزشکی در ایران با نارسایی هایی در تربیت دانشجویان خودکارآمد و متفکر روبرو است. لذا ضرورت تحول در نظام آموزش علوم پزشکی با تاکید بر آموزش تفکر انتقادی به عنوان یک اولویت احساس می گردد.

  در این مقاله پس از طرح برخی از موانع و چالش های عمده توسعۀ تفکر انتقادی، برای رفع آن ها راهکارهایی در قالب یک مدل ترسیم و ارائه خواهد شد.

  راهکارها ی ارائه شده در مدل پیشنهادی می تواند به عنوان گامی هر چند کوچک در جهت توسعه تفکر انتقادی دانشجویان در نظام آموزش پرستاری همگام با تغییرات سریع محیط مراقبت های بهداشتی مورد استفاده قرار گیرد.

 

متن کامل [PDF 150 kb]   (3375 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1385/6/29 | پذیرش: 1385/10/11 | انتشار: 1385/10/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb