جلد 23، شماره 64 - ( 4-1389 )                   جلد 23 شماره 64 صفحات 16-8 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Risk Factors in Patients with Myocardial Infraction Hospitalized in Fatemieh Hospital in Semnan. IJN 2010; 23 (64) :8-16
URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-788-fa.html
عسگری محمد رضا، الحانی فاطمه، انوشه منیره. عوامل خطر در مبتلایان به انفارکتوس میوکارد بستری در بیمارستان فاطمیه دانشگاه علوم پزشکی سمنان. نشریه پرستاری ایران. 1389; 23 (64) :8-16

URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-788-fa.html


1- ، Alhani_f@modares.ac.ir
چکیده:   (8697 مشاهده)

زمینه و هدف:بیماریهای عروق کرونر، یکی از شایعترین بیماریهای قلبی و عروقی می­باشند. این بیماریها سردسته علل مرگ و میر در سراسر جهان و نیز در کشور ما هستند. در ایجاد این بیماریها گروهی از عوامل خطرساز دخالت دارند. هدف از انجام این مطالعه، بررسی عوامل خطر بیماریهای عروق کرونر در مبتلایان به انفارکتوس میوکارد بوده است. 

روش بررسی: این مطالعه یک مطالعه مورد شاهدی است که بر روی 60 بیمار مبتلا به انفارکتوس میوکارد بستری در بخش

 CCU بیمارستان فاطمیه (به عنوان گروه مورد) و60 بیمار بستری در بخش ENT و چشم بیمارستان امیرالمومنین (به عنوان گروه شاهد) در شهر سمنان انجام شد. ابزار جمع­آوری اطلاعات چک ­لیست بود. بیماران از نظر وجود چهار عامل خطرساز اصلی قابل تعدیل در بروز بیماریهای عروق کرونر مانند، مصرف سیگار، هیپرتانسیون، دیابت، و هیپرکلسترولمی بررسی گردیدند. 05/0P< به عنوانسطحمعنیدار آماری میباشد.

یافته­ها: نتایج نشان داد که مبتلایان به انفارکتوس میوکارد از نظر جنس، حدود 7/71 درصد مرد و 3/28 درصد زن، با میانگین سنی 9/62سال بودند. شایعترین عوامل خطرساز در گروه مورد به ترتیب شامل، مصرف سیگار و هیپرتانسیون، دیابت، و هیپرکلسترولمی میباشد. نتایج آزمون کای­دو اختلاف معنی­داری را در دو گروه از نظر میزان شیوع عوامل خطرساز مانند، مصرف سیگار، هیپرتانسیون، و هیپرکلسترولمی نشان داد، اما این اختلاف در ارتباط با دیابت معنی­دار نبود. نسبت شانس (Odd's Ratio)، در ارتباط با مصرف سیگار95/2 هیپرتانسیون 25/2، هیپرکلسترولمی 78/2، و دیابت 2 بوده است، این نسبت در ارتباط با مصرف سیگار، هیپرتانسیون، و هیپرکلسترولمی معنیدار، و در ارتباط با دیابت معنیدار نبوده است.

نتیجه­گیری: یافته­ها حاکی از این است که مصرف سیگار و هیپرتانسیون، دیابت، و هیپرکلسترولمی به ترتیب شایعترین عوامل خطرساز در بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد می­باشند. بالاترین میزان نسبت شانس مربوط به مصرف سیگار است. با توجه به این که این عوامل خطرساز قابل تعدیل می­باشند، لذا شناخت این عوامل خطرساز و انجام اقدامات در جهت تعدیل آن ها در کاهش ابتلا به انفارکتوس میوکارد و مرگ و میر ناشی از آن بسیار پر اهمیت است.

متن کامل [PDF 131 kb]   (2427 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1389/3/30 | پذیرش: 1393/6/3 | انتشار: 1393/6/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb