ماماها نقش مهمی در بهداشت باروری جامعه بر عهده دارند و هماهنگ کننده ارتباطی اصلی بین خانواده و تیم بهداشتی به شمار می آیند، لذا این گروه می بایستی جهت پیشگیری از ایجاد مشکلات در حین انجام وظیفه، از روند رسیدگی به تخلفات انتظامی، آگاهی داشته باشند.
این پژوهش با هدف تعیین آگاهی ماماهای شاغل در دانشگاه های علوم پزشکی وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شهر تهران از روند رسیدگی به تخلفات انتظامی در سال ١٣٨١ انجام شده است.
این پژوهش از نوع مقطعی بود که در آن آگاهی ماماهای شاغل از روند رسیدگی به تخلفات انتظامی از طریق پرسشنامه خود گزارش دهی جمع آوری و سپس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نمونه پژوهش مشتمل بر 274 نفر بود. از این تعداد، 256 نفر از ماماهای شاغل در مراکز بهداشتی و بیمارستان های وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شهر تهران بودند که به طور مساوی و از مراکز منتخب به صورت چند مرحله ای انتخاب شدند. مابقی، 18 نفر ماماهای شاغل در دانشکده های دانشگاههای فوق به عنوان هیئت علمی و مربی آموزشی انجام وظیفه می کردند و به صورت سرشماری انتخاب شدند.
یافته های پژوهش نشان داد که میانگین کل آگاهی ماماهای شاغل از روند رسیدگی به تفکیک تخلفات انتظام ی در سطح ضعیف قرار داشت . بین میانگین نمره آگاهی از روند رسیدگی به تخلفات انتظامی و متغیرهای محل کار (در زمینه اخلاق مامایی 014/0 P= )، و اشتغال به کار خصوصی در حرفه مامائی به عنوان شغل دوم (در زمینه مراقبت های سنین باروری 031/0 P= ) ارتباط معنی دار به دست آمد، آگاهی تنها 2/2% از نمونه های مورد پژوهش از روند رسیدگی به تخلفات انتظامی در سطح خوب قرار داشت، لذا پیشنهاد می شود که ضمن بازنگری در محتوای درسی واحد تاریخ، اخلاق و مقررات ماما ئ ی، مباحث بیشتری در زمینه اخلاق و مقررات حرفه ای در این درس گنجانیده شود ضمناً، پیشنهاد می شود که قوانین به زبان ساده و به صورت مختصر نوشته شده و در یک دستورالعمل ساده به ماماها ارائه گردد ، با تأکید بر این که تخلف از دستورالعمل ها، موجب برخورد ان ض باطی می شو د .
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |