جلد 16، شماره 35 - ( پاييز 1382 )                   جلد 16 شماره 35 صفحات 13-10 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghodsi, Z, Jahanfar, Sh, Shahpourian, F, Jamshidi, R. THE EFFECT OF COMMUNITY BASED DISTRIBUTION FAMILY PLANNING ON CONTRACEPTIVE USE IN HAMEDAN, 1380-81. IJN 2003; 16 (35) :10-13
URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-71-fa.html
زهرا قدسی ، شایسته جهانفر ، فرنگیس شاهپوریان ، روح انگیز جمشیدی . بررسی تاثیر ارائه خدمات در منزل در به کارگیری روش های پیشگیری از بارداری زنان شهر همدان 81- 1380. نشریه پرستاری ایران. 1382; 16 (35) :10-13

URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-71-fa.html


چکیده:   (11208 مشاهده)

  اجرا ی برنامه های تنظیم خانواده به طور گسترده در کشورهای جهان سوم سبب افزایش پیشرفت‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و کاهش مرگ و میر مادران و کودکان می‌گردد. یکی از روش های اجرا ی این برنامه‌ها، ارائه خدمات تنظیم خانواده در منزل است که سبب افزایش میزان آگاهی مردم و سهولت دسترسی به روش های پیشگیری شده و در نهایت سبب افزایش میزان استفاده از آنها می گردد.

  لذا این پژوهش با هدف تعیین تاثیر ارائه خدمات در منزل در ب ه کارگیری روش های پیشگیری از بارداری زنان ساکن شهر همدان، سال 81 – 1380 انجام شده است.

  پژوهش حاضر گزارش قسمتی از یک کار تحقیقی بزرگتر بوده و یک مطالعه کارآزمایی عرصه ای همراه با گروه مقایسه می باشد. در این پژوهش برای انتخاب نمونه ها از روش چند مرحله ای استفاده شد و 330 نفر برای شرکت در پژوهش انتخاب شده و در دو گروه 110 نفری ( مورد ) و 220 نفری ( شاهد ) قرار گرفتند. محیط پژوهش در این مطالعه، منازل زنان در مناطق تحت پوشش رابطین بهداشتی شهر همدان بوده است.

  یافته های حاصل از این پژوهش نشان داد که با ارائه خدمات تنظیم خانواده در منزل، میزان آشنایی با روش های پیشگیری از بارداری و درصد استفاده کنندگان صحیح از روش به طور معنی داری نسبت به گروه بدون ارائه خدمات در منزل بیشتر می گردد (001/0 = P ) .

  با توجه به یافته های این پژوهش، ارائه خدمات تنظیم خانواده در منزل سبب افزایش میزان آشنایی با روش‌های پیشگیری و استفاده صحیح از روش می‌گردد، لذا ب ه کارگیری این روش در ارائه خدمات توصیه شده و بررسی تاثیر این نوع از ارائه خدمات در روستاها و مکان های دوردست، در اقوام مختلف و همچنین بررسی جنبه‌های اقتصادی این نوع از ارائه خدمات توسط رابطین بهداشتی پیشنهاد می‌شود.

 

متن کامل [PDF 134 kb]   (2112 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1385/10/5 | انتشار: 1382/7/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb