شرایط خاص دوران بارداری ایجاب می کند که مراقبت بیشتری از دهان و دندان در این دوران به عمل آید، عدم توجه به این مهم می تواند علاوه بر مشکلات دهان و دندان سلامت سایر سیستم ها ی مادر و سلامت جنین را به مخاطره بیندازد. ا ما عل یر غم اهمیت این امر نتایج تحقیقات نشان داده است که زنان در دوران بارداری به قدر کافی بهداشت دهان و دندان را رعایت نمی کنند.
هدف پژوهش ، تعیین ارتباط آگاهی، نگرش و عملکرد زنان باردار در زمینه مراقبت از دهان و دندان بوده است.
پ ژوهش از نوع همبستگی بود. پس از تعیین آگاهی، نگرش و عملکرد نمونه ها، به آ ن امتیاز داده شد. سپس ارتباط بین این سه متغیر مورد بررسی قرار گرفت.
نمـونه پـژوهش شامل 320 زن بـاردار در هفته 42-28 بارداری با حداقل سواد خواندن و نوشتن بود، که به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند.
محیط پژوهش واحدهای مراقبت بارداری مراکز بهداشتی و درمانی وابسته به مرکز بهداشت شهریار بود.
نتایج نشان داد حداکثر سن نمونه ها 42 و حداقل 1 6 سال بوده است و اکثریت خانه دار بودند و 75 درصد از آنان 2-1 بارداری داشتند. 6/5 درصد واحدها دارای آگاهی خوب، 70 درصد دارای نگرش منفی نسبت به اقدامات دندانپزشکی ، 4/34درصد واحدها دارای عملکرد خوب بودند. آنالیز واریانس ارتباط معنی دار آماری را بین آگاهی و عملکرد، آگاهی و نگرش و نیز عملکرد و نگرش واحدها نشان داد (000/0 P= ). بین امتیاز کسب شده از عملکرد و تحصیلات رابطه معنی دار آماری وجود داشت (000/0 P= ).
با توجه به نتایج مطالعه که بیانگر آگاهی کم مادران و و جود رابطه بین آگاهی و عملکرد پیشنهاد می شود، زنان باردار آموزش بیشتری در زمینه مراقبت از دهان و دندان ببینند و طی آن اطلاعات غلط آنان اصلاح گردد، همچنین علل عدم دریافت مراقبت مناسب دندانپزشکی در بین زنان باردار بررسی گردد .
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |