جلد 22، شماره 58 - ( تير 1388 )                   جلد 22 شماره 58 صفحات 41-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sareban-Hassanabadi M T, Hosseini F, Borimnejad L, Assemi S, Rambod M. The Effect of External Use of Onion on Relieving Acute Urinary Retention in Male Patients Following Cardiac Catheterization. IJN 2009; 22 (58) :33-41
URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-657-fa.html
ساربان حسن آبادی محمدتقی، حسینی فاطمه، بریم نژاد لیلی، عاصمی صدیقه، رامبد معصومه. بررسی تاثیر تماس پوستی پیاز بر احتباس حاد ادراری بیماران مرد پس از کاتتریسم قلبی. نشریه پرستاری ایران. 1388; 22 (58) :33-41

URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-657-fa.html


چکیده:   (29622 مشاهده)

  زمینه و هدف: احتباس حاد ادراری یک وضعیت اورژانسی حاد است که با عدم توانایی ناگهانی در دفع ادرار و درد قسمت تحتانی شکم مشخص می ‌ گردد. این عارضه عموماً بعد از روش های جراحی و کاتتریسم قلبی شایع بوده و نیاز به سونداژ بیماران را ایجاب می کند. شیوع عفونت های ادراری متعاقب سونداژ ضرورت اقدامات غیرتهاجمی پرستاری را لازم می داند. با توجه به تأثیر پوستی پیاز بر رفع احتباس ادراری در طب سنتی، مطالعه ‌ ای با هدف تعیین تأثیر تماس پوستی پیاز بر احتباس حاد ادراری بیماران مرد پس از کاتتریسم قلبی انجام شده است.

  روش بررسی: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی با گروه کنترل بود. تعداد 62 بیمار مرد پس از کاتتریسم قلبی که دچار احتباس حاد ادراری شده بودند، به روش بلوک متعادل در دو گروه آزمون (گاز آغشته به پیاز) وکنترل (گاز مرطوب) قرار داده شدند، و رفع یا عدم رفع احتباس حاد ادراری در دو گروه بررسی و در فرم ثبت اطلاعات جمع آوری گردید. جهت مقایسه تأثیر تماس پوستی پیاز روی مثانه بر احتباس حاد ادراری از آزمون آماری کای دو و برای مقایسه میانگین فاصله زمانی در دو گروه از آزمون تی مستقل استفاده گردید.

  یافته ها: احتباس حاد ادراری در هر دو گروه به میزان قابل توجهی بدون استفاده از سونداژ برطرف گردید. به طوری که میزان نیاز به سونداژ در دو گروه مربوط به گاز آغشته به پیاز 1/58 درصد و گاز مرطوب 71درصد کاهش را نشان داد. علی رغم این که نتایج آزمون کای دو تفاوت معنی داری در رفع احتباس ادراری بین دو گروه را نشان نداد. همچنین یافته ها نشان داد که میانگین رفع احتباس در گروه آزمون 27/17 دقیقه و در گروه کنترل 63/16 دقیقه بود، که آزمون تی مستقل تفاوت آماری معنی داری را نشان نداد.

  نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش وکاهش میزان قابل توجه سونداژ در دو گروه،پیشنهاد می گردد تا برای رفع احتباس حاد ادراری و پیشگیری از عوارض ناشی از سونداژ در بیماران مرد پس از کاتتریسم قلبی از گاز مرطوب شده با آب ولرم بر روی ناحیه فوق عانه استفاده گردد.

متن کامل [PDF 130 kb]   (3668 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1388/8/11 | پذیرش: 1393/6/3 | انتشار: 1393/6/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb