جلد 17، شماره 37 - ( بهار 1383 )                   جلد 17 شماره 37 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sh. Nurane. WHAT MAKES NAUSEA AND VOMITING WORSE DURING THE FIRST TRIMESTER OF PREGNANCY. IJN 2004; 17 (37) :1-11
URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-55-fa.html
شهلا نورانی . بررسی عوامل مرتبط با تهوع و استفراغ سه ماهه اول بارداری. نشریه پرستاری ایران. 1383; 17 (37) :1-11

URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-55-fa.html


، nourani@mums.ac.ir
چکیده:   (13068 مشاهده)

  تهوع و استفراغ یکی از شکای ت های شایع سه ماهه اول بارداری است که در 90 - 70 درصد بارداری‌ها دیده می‌شود و معمولا ً حدود هفته 4 تا 8 بارداری شروع و تا حدود هفته های 14 تا 16 ادامه می‌یابد و در 90 درصد موارد تا هفته 22 برطرف می گردد . تهوع و استفراغ سه ماهه اول بارداری می تواند در هر زمانی از سرتاسر روز یا شب رخ دهد . علت آ‌ن ناشناخته است ولی عوامل هورمونی و روحی - روانی را در ایجاد آن مؤثر می‌دانند. بعضی پژوهش‌ها ارتباط بین عوامل دموگرافیک و بارداری را با تهوع و استفراغ سه ماهه اول بارداری گزارش کرده‌اند لذا این پژوهش با هدف تعیین عوامل مرتبط با تهوع و استفراغ سه ماهه اول بارداری انجام شد.

  پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی مقطعی است که در آن پژوهشگر برای جمع‌آوری اطلاعات از پرسشنامه و شاخص تهوع، استفراغ رودز ـ فرم 2 استفاده کرده است. 130 زن باردار دارای مشخصات واحد پژوهش که به روش نمونه‌‌گیری خوشه‌ای با استفاده از جدول اعداد تصادفی از میان 10مرکز بهداشتی - درمانی دولتی شهر مشهد طی مدت 9 ماه انتخاب شد ه بودند، نمونه این پژوهش را تشکیل داده اند .

  یافته‌های پژوهش نشان داد بین سن با تهوع، استفراغ و اق زدن سه ماهه اول بارداری ارتباط معنی‌دار ی وجود ندارد (32/0= P ) اما بین سن با تهوع ارتباط معنی‌دار آماری وجود دا شت (003/0= P ). بین تحصیلات و طبقه اجتماعی و اقتصادی با تهوع، استفراغ و اق زدن سه ماهه اول بارداری ارتباط معنی‌دار ی مشاهده نشد، لیکن بین طبقه اجتماعی و اقتصادی با استفراغ ارتباط معنی‌دار یافت گردید (007/0= P ) . در این پژوهش بین سن بارداری، تعداد بارداری و نوع بارداری (خواسته، ناخواسته) با تهوع، استفراغ و اق زدن سه ماهه اول بارداری ارتباط معنی‌دار مشاهده نشد.

  با توجه به نتایج این پژوهش و بعضی پژوهش‌های دیگر که ارتباط بین برخی عوامل دموگرافیک و بارداری را با تهوع و استفراغ سه ماهه اول بارداری گزارش کرده‌اند، و با عنایت به مشکلات ناشی از تهوع و استفراغ دوران بارداری پیشنهاد می‌شود که ماماها به مادران باردار به صورت گروهی در کلاس‌های مادران باردار و یا به صورت فردی در ویزیت‌های مراقبت‌های دوران بارداری در مورد علت و چگونگی تسکین تهوع و استفراغ سه ماهه اول بارداری آموزش‌های لازم را ارائه دهند.

متن کامل [PDF 255 kb]   (3512 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1385/10/3 | انتشار: 1383/1/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb