جلد 17، شماره 38 - ( تابستان 1383 )                   جلد 17 شماره 38 صفحات 64-58 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

M. Faragollahi. STRATEGIES USED BY PATIENTS RECEIVING CHEMOTHERAPY TO RELIEVE FATIGUE. IJN 2004; 17 (38) :58-64
URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-53-fa.html
معصومه فرج اللهی . روش های به کار گرفته شده جهت تسکین شدت خستگی توسط بیماران مبتلا به سرطان تحت شیمی درمانی . نشریه پرستاری ایران. 1383; 17 (38) :58-64

URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-53-fa.html


چکیده:   (12702 مشاهده)

  خستگی یکی از شایع ترین و ناراحت کننده ترین عوارض سرطان و درمان های مربوط به آن است. خوشبختانه روش هایی برای تسکین این مشکل وجود دارد که بکارگیری اغلب آنها نیز بسیار ساده و بدون هزینه است. با توجه به این موضوع، پژوهشی با هدف تعیین روش های ب ه کار گرفته شده جهت تسکین شدت خستگی توسط بیماران مبتلا به سرطان تحت شیمی درمانی مراجعه کننده به مجتمع بیمارستانی امام خمینی "ره" تهران در سال 1382 انجام گرفته است.

  نمونه مورد مطالعه شامل 120 بیمار مبتلا به سرطان تحت شیمی درمانی بودند که به روش نمونه گیری مستمر از بخش های شیمی درمانی سانترال مجتمع بیمارستانی امام خمینی "ره" تهران انتخاب شدند.

  این مطالعه از نوع طولی بوده است. روش های ب ه کار گرفته شده توسط هر یک از واحدهای مورد پژوهش جهت کاهش یا رفع احساس خستگی، طی یک سیکل شیمی درمانی 21 یا 28 روزه، ثبت و مورد بررسی قرار گرفت.

  نتایج نشان داد که واحدهای مورد پژوهش برای تسکین شدت خستگی خود از روش های متفاوتی استفاده کرده بودند که بیشترین روش های ب ه کار گرفته شده، دراز کشیدن (8/20 درصد) و دست از کار کشیدن (7/11 درصد) و کمترین روش های مورد استفاده، ورزش کردن (3/3 درصد) و قدم زدن (2/4 درصد) بوده است. یافته جالب دیگر آن بود که 2/85 درصد واحدهای مورد پژوهش جهت تسکین خستگی خود در طی یک سیکل شیمی درمانی، از یک روش ثابت بهره گرفته بودند.

  یافته های این مطالعه بیانگر آن بود که بیماران مبتلا به سرطان تحت شیمی- درمانی، در طی یک سیکل شیمی درمانی برای کاهش یا رفع شدت خستگی خود از روش های متفاوتی استفاده می کنند و اغلب نسبت به یک روش سازگاری می یابند. لذا پیشنهاد می شود که اعضای تیم درمان به خصوص پرستاران روش های مختلف مؤثر در تسکین خستگی را به این بیماران آموزش دهند و آنها را به استفاده از این روشها تشویق کنند. در این راستا برگزاری کلاس های آموزش ضمن خدمت برای پرسنل در زمینه پدیده خستگی و اقدامات مؤثر در تسکین آن و انجام پژوهش های مرتبط دیگر امری ضروری است.

متن کامل [PDF 120 kb]   (2737 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1385/10/2 | انتشار: 1383/4/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb