جلد 21، شماره 55 - ( دي 1387 )                   جلد 21 شماره 55 صفحات 53-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zahra Pourmovahed, Tahere Salimie, Khadigeh Dehghani, Mogtaba Yassinie, Mehrdad Shakiba, Hosein Tavangar et al . Comparative Study of the Effect of Music Distraction and Emla Cream on Pain of the Children During Intravenous Cannulation. IJN 2008; 21 (55) :47-53
URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-514-fa.html
پورموحد زهرا، سلیمی طاهره، دهقانی خدیجه. مقایسه دو روش موسیقی و کرم بی حسی Emla برشدت درد ناشی از رگ گیری در کودکان. نشریه پرستاری ایران. 1387; 21 (55) :47-53

URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-514-fa.html


1- ، movahed446@yahoo.com
چکیده:   (11091 مشاهده)

  زمینه و هدف: ترس از درد و صدمه یکی از مهم‌ترین مشکلات کودکان بیمار است. این ترس مانع از انجام مراقبت های درمانی مناسب در آن‌ها می گردد. با استفاده از موسیقی به آسانی می توان توجه کودک را از احساس درد به سوی افکار دیگر هدایت نمود. همچنین استعمال کرم بی حسی Emla قبل از اقدامات دردناک می تواند به کنترل درد در کودکان کمک نماید. با توجه به این که یکی از متداول ترین اقدامات بالینی در بخش کودکان درمان وریدی است، کاهش درد ناشی از رگ گیری می تواند روند بهبودی کودکان بیمار را ارتقاء بخشد. لذا این مطالعه با هدف مقایسه میزان تأثیر دو روش موسیقی و کرم بی حسی Emla بر شدت درد ناشی از رگ گیری در کودکان بستری در بخش اطفال صورت گرفته است.

  روش بررسی: این پژوهش یک کارآزمایی بالینی بوده است. در این تحقیق جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه مربوط به اطلاعات دموگرافیک و معیار چهره ای اندازه گیری درد (Wong) استفاده شده است، که از صفر تا پنج نمره دارد. پژوهشگران اطلاعات لازم را به طور تصادفی از 90 کودک بیمار12-6 ساله بستری در بخش اطفال بیمارستان شهید صدوقی یزد جمع آوری نموده، در سه گروه 30 نفره شامل گروه کرم Emla ،گروه موسیقی وگروه شاهد آن‌ها را مورد بررسی قرار دادند. آزمون آماری آنالیز واریانس و کاس اسکوئر و کروسکال والیس و من ویتنی جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.

  یافته ها: مقایسه شدت درد در سه گروه مورد مطالعه نشان داد که میانگین نمره شدت درد در گروه کرم بی حسی املا (36/1) وکمتر از دو گروه موسیقی (5/3) و شاهد (56/3) بوده وتفاوت میانگین در سه گروه از نظر آماری معنی دار بوده است(000/0= P ). همچنین شدت درد ناشی از رگ گیری در گروه موسیقی کمتر از گروه شاهد بود، اما این تفاوت معنی دار نبود. متغیرهای سن، جنس و... تأثیر معنی داری بر شدت درد کودکان نداشته و صرف نظر از تأثیر این متغیرها و با توجه به نوع مداخله، کاربرد کرم بی حسی Emla روش مؤثرتری شناخته شد.

  نتیجه گیری: به طور کلی از تحقیق حاضر نتیجه گیری می شود که کاربرد کرم بی حسی Emla در کاهش درد ناشی از رگ گیری در کودکان با سن بالاتر (12-10 سال) تأثیر بیشتری داشته است. بنابراین می توان توصیه نمود که به طور روتین یک ساعت قبل از رگ گیری کرم Emla در محل مورد نظر استعمال شود و نیز از روش موسیقی به عنوان روش مکمل جهت انحراف فکر کودکان استفاده گردد. 

واژه‌های کلیدی: درد، کودکان، کرم بی حسی Emla، موسیقی
متن کامل [PDF 123 kb]   (2754 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1387/11/20 | پذیرش: 1393/6/3 | انتشار: 1393/6/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb