زمینه و هدف: از عوارض مهم بارداری پره اکلامپسی و اکلامپسی می باشد که در طی دوران بارداری سلامت مادر و جنین را تحت تأثیر قرار می دهد، کمبود ویتامین E می تواند جزء عوامل زمینه ساز این بیماری محسوب شود بنابراین پیشگیری از آن دارای اهمیت خاصی است. هدف این مطالعه، تعیین ارتباط مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین E با ابتلا به پره اکلامپسی و اکلامپسی بود.
روش بررسی: مطالعه مورد شاهدی بوده و نمونه شامل 154 نفر بود که از این تعداد، 75 نفر در گروه مبتلا به پرهاکلامپسی و اکلامپسی و 79 نفر در گروه غیر مبتلا به پره اکلامپسی و اکلامپسی بودند که همگی در محدوده سنی 35-18 سال قرار داشتند. گروه مبتلا و غیرمبتلا از نظر متغیر تعداد بارداری و مصرف مولتی ویتامین، همگون شدند. روش نمونه گیری به صورت مستمر بود. محیط پژوهش در این مطالعه، شامل مرکز آموزشی و درمانی شهید اکبرآبادی بود. اطلاعات از طریق پرسشنامه و به روش مصاحبه ب ه دست آمد.
یافته ها: براساس یافته ها بین مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین E ، مصرف مغزها و روغن های نباتی غیر اشباع، سس مایونز، میزان ویتامین E دریافتی از رژیم غذایی (به میزان 15 میلی گرم و بیشتر در روز)، به طور معنی داری با ابتلا به پرهاکلامپسی و اکلامپسی ارتباط وجود داشت (05/0 P< ). به طوری که مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین E در گروه مبتلا کمتر از گروه غیر مبتلا بود. از طرف دیگر بین دو گروه مبتلا و غیر مبتلا از نظر مصرف روغن های نباتی اشباع شده اختلاف معنی دار آماری وجود داشت (009/0= P ).
نتیجهگیری: یافته های مطالعه نشان داد که بین مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین E با ابتلا به پره اکلامپسی و اکلامپسی ارتباط وجود دارد. لذا آموزش مادران در دوران بارداری در زمینه تغذیه حاوی ویتامین E توصیه می شود. همچنین به منظور تأیید ارتباط مصرف ویتامین E با عدم بروز اکلامپسی مطالعات بیشتری ضروری است. لذا انجام مطالعه آینده نگر در این زمینه پیشنهاد می گردد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |