جلد 17، شماره 38 - ( تابستان 1383 )                   جلد 17 شماره 38 صفحات 24-16 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

SH. Bakhshandeh, A. Najaf -Yarandi, Z. Ahmadi, F. Hosseini. RESPIRATORY EXERCISES AND THE QUALITY OF LIVES OF ASTHMATIC PATIENTS. IJN 2004; 17 (38) :16-24
URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-47-fa.html
شهریار بخشنده ، اکرم نجف یارندی ، زهرا احمدی ، فاطمه حسینی . بررسی تأثیر آموزش تمرینات تنفسی بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به آسم. نشریه پرستاری ایران. 1383; 17 (38) :16-24

URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-47-fa.html


چکیده:   (17065 مشاهده)

  به علت شیوع بیماری آسم و عود آن در بزرگسالی باید اهمیت کنترل آن برای افراد جامعه روشن شده و برکسب مهارت مبتلایان در امر مراقبت از خود تأکید شود. هدف برنامه‌ خود مراقبتی و بازتوانی ریوی، بالا بردن کیفیت زندگی فرد است و در برگیرنده روش هایی ب رای مقابله با این بیماری مزمن و بهبود فعالیت های روزمره‌ی زندگی از طریق انجام تمرین های تنفسی می‌باشد. لذا این پژوهش با هدف تعیین تأثیر آموزش تمرین های تنفسی بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به آسم مراجعه کننده به درمانگاه های تخصصی شهر سنندج در سال 1382 انجام شده است.

  در این پژوهش تعداد نمونه‌ها 92 نفر در نظر گرفته شد که به صورت تدریجی در طی مراجعه به دو درمانگاه تخصصی شهر سنندج انتخاب شدند.

  پژوهش حاضر یک مطالعه کارآزمایی تک گروهی بود که بعد از انتخاب نمونه‌ها و قبل از مداخله، پرسشنامه کیفیت زندگی با انجام م صاحبه توسط پژوهشگر تکمیل شد سپس تمرینات تنفسی طی دو جلسه به واحدهای مورد مطالعه آموزش داده شد بیماران به مدت 4 هفته و روزانه 20 دقیقه تمرینات را انجام دادند. بعد از گذشت 4 هفته ، مجدداً پرسشنامه کیفیت زندگی توسط پژوهشگر تکمیل گردید.

  یافته‌های حاصل از این پژوهش نشان داد طبق آزمون آماری ویلکاکسون ( 0001/0 < P ) میانگین و انحراف معیار فعالیت جسمانی قبل و بعد از آموزش تمرینات تنفسی افزایش معن ی داری داشت ه است. همچنین طبق آزمون آماری t زوج ( 0001/0 < P )، میانگین و انحراف معیار وضعیت خلقی، فعالیت اجتماعی و کیفیت زندگی قبل و بعد از آموزش تمرینات تنفسی افزایش معن ی داری را نشان داد به علاوه آزمون آماری t زوج نشان داد تاثیر آموزش تمرینات تنفسی بر کیفیت زندگی با سن، جنس، شغل، سطح تحصیلات، وضعیت سیگار کشیدن و زمان ابتلا به آسم ارتباط معن ی داری دارد (0001/0 < P ).

  بر اساس نتایج بدست آمده تمرینات تنفسی در ابعاد مختلف برکیفیت زندگی مبتلایان به آسم تأثیر داشته است. به این معنی که موجب افزایش توانایی مبتلایان به آسم در امر مراقبت از خود و در نتیجه بهبود کیفیت زندگی آن ها می شود. لذا لازم است به بیماران مبتلا به آسم آموزش داده شود که جهت جلوگیری از عود علائم بیماری آسم و بهبود کیفیت زندگی به طور مستمر تمرینات تنفسی را انجام دهند.

متن کامل [PDF 201 kb]   (6740 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1385/9/29 | انتشار: 1383/4/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb