جلد 21، شماره 53 - ( بهار 1387 )                   جلد 21 شماره 53 صفحات 39-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

A. Habibi, S. Nikpour, M. Seiedoshohadaei, H. Haghani. Quality of Life and Status of Physical Functioning among Elderly People in West Region of Tehran: A Cross-Sectional Survey. IJN 2008; 21 (53) :29-39
URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-406-fa.html
حبیبی سولا عقیل، نیکپور صغری، سیدالشهدایی مهناز، حقانی حمید. ارتباط کیفیت زندگی با فعالیت های جسمی در سالمندان . نشریه پرستاری ایران. 1387; 21 (53) :29-39

URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-406-fa.html


چکیده:   (15403 مشاهده)

  زمینه و هدف: سالمندی دوران حساسی از زندگی بشر است. با در نظر داشتن نیازهای خاص این دوران، توجه به کیفیت زندگی و فعالیت های جسمی در سالمندان امر بسیار مهمی است که نباید مورد غفلت قرار گیرد. سالم پیر شدن حق همه افراد بشر است که خود بر اهمیت پدیده سالمندی و پیشگیری از مشکلات آن می‌افزاید. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط کیفیت زندگی با فعالیت های جسمی در سالمندان انجام گرفته است.

  روش بررسی : این مطالعه از نوع همبستگی بود که بر روی 410 نفر از سالمندان غرب تهران انجام گرفت. روش نمونه‌گیری از نوع چندمرحله‌ای بود و از ابزار پژوهش شامل گونه فارسی پرسشنامه The Short Form Health Survey (SF12) جهت بررسی کیفیت زندگی و پرسشنامه مربوط به فعالیت های جسمی، شامل دو بخش سوالات مربوط به ADL (فعالیت‌های روزمره زندگی) و IADL (فعالیت‌های ابزاری زندگی) استفاده شد. اطلاعات مربوط به واحدهای مورد پژوهش از طریق مصاحبه گردآوری شد. برای تحلیل داده‌ها از آمار توصیفی، آزمون تی_تست، ANOVA و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد .

  یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که کیفیت زندگی سالمندان با فعالیت‌های روزمره زندگی (000/0 P= ) و فعالیت‌های ابزاری زندگی (000/0 P= ) آنان ارتباط معنی‌دار آماری داشت و در مجموع سالمندانی که از نظر فعالیت های جسمی مستقل‌تر بودند، از کیفیت زندگی بهتری نیز برخوردار بودند. میانگین نمرات کیفیت زندگی در سالمندان واحدهای مورد مطالعه 84/32 (48-12: محدوده و 89/8 SD=± ) بود و دلالت بر کیفیت زندگی متوسط آنان داشت. کیفیت زندگی همچنین با متغیرهای جنس، سطح تحصیلات، وضعیت اقتصادی و وضعیت سلامت فعلی سالمندان ارتباط معنی‌دار آماری داشت (05/0> P ). میانگین نمره فعالیت های روزمره زندگی 54/13 (14-صفر: محدوده و 53/1 SD= ± ) و میانگین فعالیت های ابزاری زندگی 20/14 (18-صفر: محدوده و 717/3 SD= ± ) بود که دلالت بر استقلال سالمندان داشت.

  نتیجه‌گیری: یافته‌های پژوهش نشان‌دهنده آن است که کیفیت زندگی با فعالیت های جسمی سالمندان مرتبط است. با توجه به نتایج پژوهش حاضر و نیازهای ویژه دوران سالمندی، کیفیت زندگی سالمندان می‌تواند به راحتی مورد تهدید قرار گیرد. لذا توصیه می‌شود در جهت حفظ و افزایش استقلال سالمندان در فعالیت های جسمی آن‌ها، سیستم‌های بهداشتی و مسؤولین امر برنامه‌ریزی دقیق‌تری را اتخاذ نمایند. همچنین به منظور تایید یافته‌های پژوهش و با توجه به این‌که پژوهش حاضر فقط در منطقه غرب تهران انجام گرفته است، پیشنهاد می‌شود مطالعه به صورت گسترده‌تر در سطح شهر تهران و نیز کل کشور انجام شود.

متن کامل [PDF 133 kb]   (4930 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1387/6/13 | پذیرش: 1393/6/3 | انتشار: 1393/6/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb