Shamsi A, Ehteshami A, Zandi H, Namnabati M. Investigating the Effect of Telenursing Program on Maternal Breastfeeding Self-Efficacy, Infant Weight Gain and Rehospitalization in Premature Infants: A Quasi-Experimental Study. IJN 2025; 38 (S1 )
URL:
http://ijn.iums.ac.ir/article-1-3832-fa.html
شمسی عاطفه، احتشامی اصغر، زندی حامد، نم نباتی محبوبه. بررسی تاثیر برنامه تله نرسینگ بر خودکارآمدی شیردهی مادران، وزن گیری و بستری مجدد در نوزادان نارس: یک مطالعه نیمه تجربی. نشریه پرستاری ایران. 1404; 38
(S1 ) URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-3832-fa.html
1- مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری و مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران. ، noor13500@yahoo.com
2- گروه مدیریت و فناوری اطلاعات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- مرکز تحقیقات بیمارستان کودکان امام حسین، ،دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
4- گروه پرستاری کودکان و نوزادان، مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری و مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
چکیده: (28 مشاهده)
زمینه و هدف: یکی از عوارض شایع تولد زودتر از موعد، اختلالات تغذیه ای در نوزادان نارس است، تله نرسینگ یکی از استراتژی هایی است که بستر حمایتی برای توانمندسازی مادران را فراهم می آورد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر تله نرسینگ بر خودکارآمدی شیردهی در مادران، وزن گیری و فراوانی بستری مجدد در نوزادان نارس در بخش های مراقبت های ویژه نوزادان طراحی گردید.
روش بررسی: در این مطالعه نیمه تجربی مبتنی بر نمونه گیری در دسترس 60 نفر از مادران نوزادان نارس ترخیص شده از بخش های مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (30 نفر در هر گروه کنترل و مداخله) در سال 1401 وارد مطالعه شدند. گروه مداخله برنامه تله نرسینگ شامل مشاوره و آموزش شیردهی، توصیه های تغذیه ای و حمایت عاطفی را در دوره بعد از ترخیص به مدت هشت هفته دریافت نمودند، در حالی که گروه کنترل، برنامه پی گیری بعد از ترخیص را به صورت مرسوم دریافت نمودند. بعد از اتمام مطالعه، متغیرهای وزن گیری، بستری مجدد و خودکارآمدی شیردهی مادر بر اساس پرسشنامه خودکارآمدی شیردهی دنیس تعیین شد. برای تجزیه و تحلیل آماری، از آمار توصیفی در کنار آزمون تحلیلی تی برای مقایسه میانگین نمرات خودکارآمدی شیردهی بین گروه مداخله و کنترل استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد میانگین نمره خودکارآمدی شیردهی تفاوت معنا داری داشت به نحوی که میانگین نمره خودکارآمدی شیردهی در گروه مداخله 3/44±154/4 و در گروه کنترل 5/30±124/8 گزارش شد. در تعیین متغیر وزن گیری، تفاوت معنی داری در وزن قبل و بعد مداخله در هر یک از دو گروه گزارش شد ( 0/05 <p) ولی تفاوت معنی داری در وزن گیری بین دو گروه مبتنی بر مداخله مشاهده نشد (0/45= p). هم چنین درصد بستری مجدد در گروه کنترل 3/33 % گزارش شد، در حالی که بستری مجدد در گروه مداخله گزارش نشد.
نتیجه گیری: اجرای مداخلات تلهنرسینگ با تمرکز بر آموزش، مشاوره و حل چالشهای مراقبتی از طریق پلتفرمهای پیامرسان داخلی میتواند به طور قابل توجهی به افزایش خودکارآمدی شیردهی و کاهش نیاز به بستری مجدد نوزادان کمک کند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
پرستاری دریافت: 1403/5/19 | پذیرش: 1404/1/1 | انتشار: 1404/1/1