جلد 36، شماره 145 - ( دی 1402 )                   جلد 36 شماره 145 صفحات 463-450 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghorbani A, Sayadi L, Haqqani S, Mohammadnejad E, Salami M. Relationship Between Illness Perception and Hope in Patients With Leukemia Hospitalized in Selected Hospitals in Tehran, Iran: A Cross-sectional Study. IJN 2023; 36 (145) :450-463
قربانی اعظم، صیادی لیلا، حقانی شیما، محمد نژاد اسمعیل، سلامی معین. ارتباط ادراک بیماری و امید در مبتلایان به لوسمی بستری در بیمارستان‌های منتخب دانشگاه علوم‌پزشکی تهران: یک مطالعه مقطعی. نشریه پرستاری ایران. 1402; 36 (145) :450-463

1- گروه پرستاری داخلی جراحی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم‌پزشکی تهران، تهران، ایران.
2- مرکز تحقیقات مراقبت‌های پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم‌پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران، تهران، ایران.
3- گروه پرستاری داخلی جراحی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم‌پزشکی تهران، تهران، ایران. ، moein.salami@yahoo.com
زمینه و هدف بیماران مبتلا به لوسمی دوره‌هایی از تنش‌های روانی را تجربه می‌کنند که می‌تواند روی امید این بیماران اثرگذار باشد. یکی از مؤلفه‌های مؤثر در بهزیستی روانی، ادراک بیماری است که ارزیابی شناختی و درکی است که فرد از بیماری خود دارد. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین ادراک بیماری و امید در مبتلایان به لوسمی انجام شد.
روش بررسی پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی همبستگی است که با مشارکت ۲۰۰ بیمار مبتلا به لوسمی که در سال ۱۴۰۲ به بیمارستان‌های منتخب دانشگاه علوم‌پزشکی تهران مراجعه کردند، انجام شد. ابزار جمع‌آوری داده‌ها شامل فرم مشخصات جمعیت‌شناختی، پرسش‌نامه ادراک بیماری بردبنت و همکاران و پرسش‌نامه امید اشنایدر بود. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها در نرم‌افزار spss نسخه ۱۶ و با استفاده از روش‌های آمار توصیفی و استنباطی نظیر آزمون‌های همبستگی پیرسون، تی مستقل و آنالیز واریانس یک‌طرفه انجام شد.
یافته‌ها میانگین نمره کلی ادراک بیماری در مبتلایان به لوسمی 9/10±‌37/45 و میانگین نمره کلی امید در این بیماران 1/88±‌32/19 بود. همچنین همبستگی ادراک بیماری و امید منفی و معنی‌دار بود (0/489-= r؛ P<0/001).
نتیجه‌گیری براساس نتایج مطالعه حاضر، بیمارانی که ادراک مثبت‌تری از بیماری خود دارند، از امید بالاتری نیز برخوردارهستند. اجرای برنامه و مداخلاتی در جهت ایجاد ادراک مثبت از بیماری، می‌تواند زمینه‌ساز افزایش امید در این بیماران باشد.
واژه‌های کلیدی: درک بیماری، امید، لوسمی، سرطان
متن کامل [PDF 4932 kb]   (39 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (6 مشاهده)
دریافت: 1402/5/30 | پذیرش: 1402/8/29 | انتشار: 1402/10/11