جلد 37، شماره 145 - ( دی 1402 )                   جلد 37 شماره 145 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khodabakhshi M, Avval Shahr H S, Amini L, Haghani S. Fear of COVID-19 and the sexual function and satisfaction of midwives: a cross-sectional study. IJN 2023; 37 (145)
خدابخشی مریم، صادقی اول شهر هما، امینی لیلا، حقانی شیما. بررسی ارتباط ترس از کووید-19 با عملکرد و رضایت جنسی ماماها : یک مطالعه مقطعی. نشریه پرستاری ایران. 1402; 37 (145)

1- گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
2- گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران. ، sadeghi.ho.46@gmail.com
3- گروه آمار زیستی، مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایران.
زمینه و هدف: یکی از پیامدهای اپیدمی کووید-19 تأثیر آن بر روابط بین فردی است. ترس از انتقال بیماری به همسر برای کارکنان بهداشتی، از جمله ماماها، که تماس طولانی‌ با مادران و بیماران مبتلا به کووید-19 دارند، بیشتر از سایر افراد جامعه گزارش شده است. اثرات این ترس می تواند بر جنبه های مختلف زندگی شخصی ماماها از جمله روابط و سلامت جنسی آنان تأثیر بگذارد. بنابراین، هدف از این مطالعه تعیین رابطه ترس از ابتلا به کووید-19 با عملکرد و رضایت جنسی در ماماهای شاغل در مراکز آموزشی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران در تهران بود.
روش بررسی: این مطالعه مقطعی بر روی 122 ماما شاغل در مراکز آموزشی درمانی دارای کادر مامایی و بخش های زنان و زایمان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران، در تهران انجام شد. روش نمونه گیری سرشماری بود و از 23 اردیبهشت تا 15 مرداد 1401 به طول انجامید. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی، اطلاعات فردی مربوط به کوید-19، پرسشنامه ترس از کووید-19(Ahurso)، شاخص عملکرد جنسی زنان (FSFI) و شاخص رضایت جنسی (SSI) بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 24 تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: بر اساس نتایج، میانگین سنی ماماها 6/27 ± 32/21 سال بود. بیشتر آنها دارای مدرک لیسانس بودند رضایت جنسی با هیچکدام از متغیرهای جمعیت شناختی ارتباط معنی دار آماری نداشت (0/05<P). بین ترس از کووید-19 و رضایت جنسی ماماها همبستگی معکوس و معنادار (در سطح ضعیف) وجود داشت (0/029= P،0/214- = r). همچنین بین ترس از کووید-19 و عملکرد جنسی ماماها همبستگی معکوس و معنا‌دار (در سطح متوسط) وجود داشت (0/001>P، 0/450- = r).
نتیجه‌گیری: از آنجایی که ترس از کووید-19 می تواند با رضایت  و عملکرد جنسی ماماها مرتبط باشد، بنابراین در موارد بروز اپیدمی ، کارکنان بهداشتی و درمانی از جمله ماماها نیازمند حمایت هایی مانند دریافت امکانات حفاظتی جهت پیشگیری از بیماری و همچنین برگزاری کارگاه های آموزشی مدیریت استرس و ایجاد تاب آوری و تسهیلاتی برای مشاوره انفرادی هستند.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مامایی
دریافت: 1402/1/23 | پذیرش: 1402/12/1 | انتشار: 1402/12/1