جلد 36، شماره 142 - ( تیر 1402 )                   جلد 36 شماره 142 صفحات 171-158 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shirvani A, Sadooghiasl A, Kazemnejad A. The Relationship Between Self-compassion and Caring Behaviors of Nurses Working in Selected Hospitals Affiliated to Iran University of Medical Sciences During the COVID-19 Pandemic. IJN 2023; 36 (142) :158-171
شیروانی آمنه، صدوقی اصل افسانه، کاظم نژاد انوشیروان. رابطه خود‌شفقتی و رفتارهای مراقبتی پرستاران شاغل در بیمارستان‌های منتخب دانشگاه علوم پزشکی ایران در دوران همه‌گیری کووید-19. نشریه پرستاری ایران. 1402; 36 (142) :158-171

1- گروه پرستاری، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
2- گروه پرستاری، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران. ، a.sadooghi@modares.ac.ir
3- گروه آمار زیستی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
زمینه و هدف رفتارهای مراقبتی، پایه و اساس کار پرستاری است و اصول نظری پرستاری بر مبنای درک از مراقبت و رفتارهای مراقبتی استوار است. از طرفی خـودشـفقتی، توانایـی مهربانـی بـا خـود اسـت و مــی‌توانــد یــک منبــع قدرتمنــد و یــک پایــه و اصل بــرای مراقبــت خــوب از دیگــران باشــد. بنابراین هدف از انجام این پژوهش تعیین رابطه خود‌شفقتی و رفتارهای‌مراقبتی پرستاران در همه‌گیری کووید-19 است.
روش بررسی این پژوهش مقطعی‌تحلیلی با مشارکت 124 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان‌های منتخب دانشگاه علوم پزشکی ایران از ابتدای فروردین ماه تا پایان اردیبهشت ماه سال 1401 انجام شد. نمونه‌ها به‌صورت دردسترس انتخاب شدند. جمع‌آوری داده‌ها با استفاده از فرم اطلاعات جمعیت‌شناختی و شغلی، پرسش‌نامه خودارزیابی رفتار مراقبتی پرستاران ولف و پرسش‌نامه خودشفقتی نف انجام شد. تکمیل پرسش‌نامه‌ها به شیوه خودگزارشی بود. داده‌ها پس از جمع‌آوری، با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 22 با آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن، آزمون من ویتنی، آزمون کروسکال والیس و روش‌ رگرسیون خطی تجزیه‌وتحلیل آماری شدند.
یافته‌ها میانگین و انحراف‌معیار کل رفتارهای مراقبتی برابر با 7/76±82/06 بود که نشان داد پرستاران رفتار‌های مراقبتی را با نمره نسبتاً بالایی ارزیابی کردند. میانگین و انحراف‌معیار کل خود‌شفقتی برابر با 12/73±79/47 بود . نتایج آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن نشان داد ارتباط بین خود‌شفقتی و رفتار‌مراقبتی در جهت مثبت و معنادار است (P<0/05). همچنین با استفاده از روش رگرسیون خطی، ارتباط خطی معنادار و مستقیم بین دو متغیر وجود دارد.
نتیجه‌گیری طبق یافته‌ها خود‌شفقتی با رفتار‌های مراقبتی ارتباط دارد. بدین معنا که با افزایش خودشفقتی، رفتارهای مراقبتی نیز بهبود می‌یابد. پیشنهاد می‌شود از طریق آموزش خود‌شفقتی و مهارت‌های مراقبت از خود، یعنی تمایل به مهربانی و درک خود، احساس ارتباط متقابل با افراد دیگر و داشتن آگاهی ذهنی نسبت به تجربیات منفی، باعث بهبود کیفیت رفتار‌های مراقبتی پرستاران شد.
متن کامل [PDF 5245 kb]   (134 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (174 مشاهده)
دریافت: 1401/9/8 | پذیرش: 1402/4/1 | انتشار: 1402/4/10