جلد 35، شماره 136 - ( تیر 1401 )                   جلد 35 شماره 136 صفحات 161-150 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alvandi S, Mardani-Hamooleh M, Ghasemi F, Esmaeeli N, Haghani S. Mental Pain in People With Bipolar Disorder Hospitalized in a Psychiatric Hospital in Tehran, Iran. IJN 2022; 35 (136) :150-161
الوندی سمیرا، مردانی حموله مرجان، قاسمی فریبا، اسماعیلی نازنین، حقانی شیما. درد ذهنی افراد دارای اختلال دوقطبی بستری در بیمارستان روانپزشکی ایران: یک مطالعه توصیفی. نشریه پرستاری ایران. 1401; 35 (136) :150-161

1- مرکز تحقیقات مراقبت‌های پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران، تهران، ایران.
2- مرکز تحقیقات مراقبت‌های پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران، تهران، ایران. ، mardanihamoole.m@iums.ac.ir
3- گروه روانپرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران، تهران، ایران.
4- گروه روانشناسی، بیمارستان روانپزشکی ایران، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران، تهران، ایران.
زمینه و هدف: اختلال دوقطبی همراه با نوعی تجربه پیچیده خویشتن‌نگر از احساسات منفی مانند ناامیدی و فقدان به‌نام درد ذهنی همراه می‌باشد. این مطالعه با هدف تعیین درد ذهنی افراد دارای اختلال دو قطبی بستری در مرکز روانپزشکی ایران انجام شد.
روش بررسی: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی‌مقطعی بود. 153 نفر از بیماران با اختلال دو قطبی بستری در مرکز روان‌پزشکی ایران با روش نمونه‌گیری مستمر انتخاب شدند. ابزار جمع‌آوری اطلاعات شامل فرم اطلاعات جمعیت‌شناختی و ابزار روا و پایا شده درد ذهنی بود. داده‌ها با نرم‌افزار SPSS نسخه 16 و بااستفاده‌از آمار توصیفی و استنباطی تجزیه‌وتحلیل شد.
یافته‌ها:  میانگین نمره درد ذهنی بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی 36/93±109/56 بود. متغیرهای سابقه خودکشی (P<0/001)، وضعیت اقتصادی (P=0/002) و وضعیت اشتغال (P=0/002) با درد ذهنی بیماران، ارتباط معنادار داشت.
نتیجه‌گیری: درد ذهنی بیماران بستری مبتلابه اختلال دوقطبی در تهران در سطح متوسط بود. بیماران با وضعیت اقتصادی ضعیف، بیکار و آنان که سابفه اقدام به خودکشی داشتند، درد ذهنی بیشتری داشتند.
واژه‌های کلیدی: درد ذهنی، اختلال دوقطبی، مددجو
متن کامل [PDF 4059 kb]   (487 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (605 مشاهده)
دریافت: 1400/10/27 | پذیرش: 1401/4/1 | انتشار: 1401/4/10