جلد 20، شماره 51 - ( پاييز 1386 )                   جلد 20 شماره 51 صفحات 36-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

M. Anoosheh, F.Ahmadi, S. Faghihzadeh, M. Vaismoradi. Survey of Predisposing Causes of Working Errors in Nursing Cares from Perspective of Nurses and Their Mangers Perspectives. IJN 2007; 20 (51) :25-36
URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-349-fa.html
انوشه منیره، احمدی فضل الله، فقیه زاده سقراط، ویس مرادی مجتبی. مقایسه علل زمینه ساز بروز خطاهای کاری در مراقبت‌های پرستاری از دیدگاه پرستاران و مدیران آن‌ها. نشریه پرستاری ایران. 1386; 20 (51) :25-36

URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-349-fa.html


چکیده:   (13121 مشاهده)

  زمینه و هدف: خطاهای کاری از موارد اجتناب ناپذیر در کلیه حرفه‌ها از جمله حرفه‌های بهداشتی و درمانی می باشند. بررسی علل این خطاها، اولین قدم در طراحی برنامه کنترل و کاهش خطاهای کاری در مراقبت‌های پرستاری می‌باشد. هدف این مطالعه مقایسه علل زمینه ساز بروز خطاهای کاری در مراقبت‌های پرستاری از دیدگاه پرستاران و مدیران آن‌ها و بررسی اهمیت ابعاد مختلف زمینه ساز این خطاها در بخش‌های مختلف در سال 1385 بود.

  روش بررسی: این پژوهش مطالعه‌ای توصیفی تحلیلی است. نمونه‌های پژوهش شامل 96 نفر پرستار و مدیر پرستاری شاغل در 3 بیمارستان آموزشی منتخب سطح شهر تهران از طریق نمونه‌گیری خوشه‌ای بود. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه و برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از آمار توصیفی (توزیع فراوانی درصد پاسخ‌ها) و آزمون کای اسکوئر استفاده گردید.

  یافته ها: نتایج پژوهش نشان می‌دهد که از دیدگاه پرستاران و مدیران آن‌ها، عوامل مختلفی در هر یک از ابعاد مدیریت، محیطی، مراقبت و پرستاری زمینه ساز بروز خطاهای کاری می باشد. همچنین بین بخش‌های مختلف از لحاظ عوامل ایجاد کننده این خطاها، با استفاده از آزمون کای اسکوئر تفاوت معنی‌داری وجود داشت (001/0 P < ).

  نتیجه گیری: با توجه به این‌که ریشه کنی و از بین بردن خطاهای کاری صد درصد امکان پذیر نمی‌باشد، بنابراین تلاش برای کاهش دادن و کنترل آن‌ها، منوط بر استفاده از رویکرد سیستمی با تأکید بر ابعاد مدیریت، محیطی، مراقبت و پرستاری برای بررسی عوامل زمینه‌ساز و برنامه ریزی برای رفع این عوامل می‌باشد.

متن کامل [PDF 135 kb]   (3394 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1387/2/29 | پذیرش: 1393/6/3 | انتشار: 1393/6/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb