جلد 35، شماره 135 - ( اردیبهشت 1401 )                   جلد 35 شماره 135 صفحات 27-16 | برگشت به فهرست نسخه ها

Soltani F, Mardani-Hamooleh M, Seyedfatemi N, Haghani S, Hamidi H. Spiritual Well-being Among Mothers of Children With Autism in Tehran: A Descriptive Study. IJN 2022; 35 (135) :16-27
سلطانی فاطمه، مردانی حموله مرجان، سیدفاطمی نعیمه، حقانی شیما، حمیدی هادی. سلامت معنوی مادران کودکان مبتلا به اوتیسم در شهر تهران: یک مطالعه توصیفی. نشریه پرستاری ایران. 1401; 35 (135) :16-27

1- گروه روانپرستاری، مر کز تحقیقات مراقبت‌های پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران، تهران، ایران.
2- گروه روانپرستاری، مر کز تحقیقات مراقبت‌های پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران، تهران، ایران. ، mardanimarjan@gmail.com
3- گروه زبان انگلیسی، دانشکده مدیریت بهداشت و علوم اطلاعات، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
4- مرکز تحقیقات مراقبت‌های پرستاری، دانشگاه علوم پرشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران، تهران، ایران.
زمینه و هدف: مادران دارای کودک مبتلا به اختلال اوتیسم با مشکلات فراوانی مواجه هستند که می‌تواند زندگی آن‌ها را دستخوش این اختلال کند. از سوی دیگر، معنویت و سلامت معنوی به‌عنوان یکی از جنبه‌های مهم از وجود آدمی در سلامت این مادران می‌تواند نقش داشته باشد. این مطالعه با هدف تعیین سلامت معنوی مادران کودکان مبتلا به اوتیسم انجام شد.
روش بررسی: نوع پژوهش حاضر توصیفی-مقطعی بود که در سال 1399 انجام شد. در این مطالعه از میان مدارس هفت‌گانه مختص کودکان مبتلا به اوتیسم در شهر تهران، اقدام به شناسایی مادران دارای کودک اوتیسم شد و تعداد دویست مادر به شیوه نمونه‌گیری مستمر بر حسب معیارهای ورود در مطالعه شرکت کردند. برای گردآوری داده‌ها، گروه مجازی در شبکه اجتماعی واتساپ ایجاد شد و فرم مشخصات فردی و ابزار روا و پایا‌شده سلامت معنوی پالوتزیان و الیسون از طریق فضای مجازی بین مادران توزیع شد. داده‌های گردآوری‌شده با استفاده از روش‌های آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار، فراوانی و درصد) و آمار استنباطی (آزمون‌های تی مستقل و آنالیز واریانس) با نسخه 16 نرم‌افزار SPSS تجزیه‌و‌تحلیل شد.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد میانگین نمره سلامت معنوی مادران برابر با 10/51±77/17 بود. میانگین سلامت مذهبی (5/61±‌41/11) دارای بیشترین میانگین و سلامت وجودی (5/67±36/06) دارای کم‌ترین میانگین بود. بین سلامت معنوی مادران با مشخصات فردی آنان ارتباط معنادار آماری دیده نشد (P>0/05).
نتیجه‌گیری: در این پژوهش، بُعد سلامت مذهبی از سلامت معنوی در مقایسه با بعد سلامت وجودی آن در وضعیت بهتری قرار داشت. می‌توان گفت مادران شرکت‌کننده در پژوهش حاضر در بعد سلامت مذهبی در مقایسه با سلامت وجودی، غنی‌تر هستند.
متن کامل [PDF 4590 kb]   (880 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1163 مشاهده)
دریافت: 1400/7/11 | پذیرش: 1401/2/1 | انتشار: 1401/2/11