مقدمه : آی.یو.دی یکی از پرطرفدارترین وسایل پیشگیری از بارداری است که بیش از صد میلیون زن در سراسر دنیا از آن استفاده میکنند و در صورت وجود ترشحات واژینال، باید بررسیها و آزمایشات لازم برای تعیین عفونتهای دستگاه تناسلی صورت بگیرد. با توجه به اینکه واژینیت شایعترین مشکل زنان را در مراکز درمانی تشکیل میدهد، میتوان با کاهش عوارض و تشخیص و درمان این عفونتها، به ارائه کیفیت بالاتر و ایمنی بیشتر در استفاده از آی.یو.دی کمک کرد.
هدف : تعیین عوامل مستعد کننده واژینیت در استفاده کنندگان آی.یو.دی.
نوع پژوهش : پژوهش حاضر به شکل مورد- شاهدی صورت گرفت. متغیرها در دو دسته عوامل فردی و عوامل مرتبط با آی.یو.دی و مراقبتهای آن، از طریق معاینه و مصاحبه و پرونده مددجویان برای هر دو گروه مورد و شاهد در برگه پرسشنامه ثبت گردید و از مقایسه این عوامل بین دو گروه، عوامل مستعد کننده واژینیت تعیین شدند.
نمونه پژوهش : جمعاً 330 نمونه دارای آی.یو.دی که حداقل دو ماه قبل از شروع پژوهش آی.یو.دی خود را در مرکز بهداشتی درمانی امام خمینی شهرستان ورامین گذاشته بودند، از طریق نمونهگیری تدریجی و به شکل مستمر در دو گروه 165 نفری مورد (دارای واژینیت) و شاهد(بدون واژینیت) قرار گرفتند.
نتایج : یافتههای پژوهش نشان دادند که از بین عوامل فردی، سابقه ابتلاء به واژینیت (002/0 = P )، و عدم انجام اقدام درمانی در صورت ابتلاء به واژینیت (028/0 = P )، غیر شیرده بودن زنان (042/0 = P ) و از مجموعه عوامل مرتبط با آی.یو.دی و مراقبتهای آن، کارشناسان مامایی به عنوان عامل گذارنده آی.یو.دی (05/0 = P ) عوامل مستعد کننده واژینیت بودند.
بحث و نتیجه گیری : بر اساس آزمون رگرسیون لجستیک بین متغیرهای معنیدار، به ترتیب سابقه ابتلاء به واژینیت و انجام اقدامات درمانی و وضعیت شیردهی مهمترین نقش را در وقوع واژینیت داشتند. در صورت توجه به عوامل مستعد کننده واژینیت در زمان جاگذاری آی.یو.دی میتوان نمونههای مناسبتری را برای استفاده از این روش جلوگیری انتخاب نمود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |