مقدمه: بسیاری از محققین بر این باورند که انجام ورزش در دوران حاملگی موجب تناسب وزن هنگام تولد نوزاد، کوتاه شدن مراحل زایمانی و کاهش نیاز به انجام زایمان از طریق سزارین شده وکمک مهمی به امر زایمان طبیعیمینماید.
هدف : تعیین تأثیر فعالیتهای ورزشی در دوران بارداری بر سرانجام حاملگی زنان نخست حامله.
نوع پژوهش : پژوهش حاضر از نوع کارآزمایی در عرصه با گروه کنترل است.
ابزار جمعآوری دادهها پرسشنامه وبرگه ثبت دفعات و مدت زمان انجام فعالیتهای ورزشی بود که توسط گروه مورد تکمیل گردید. سرانجام حاملگی که از پروندهها جمع آوری شده بود در دو گروه مورد (گروهی که فعالیت ورزشی داشتند) و گروه شاهد (گروهی که فعالیت ورزشی نداشتند) مقایسه شد.
نمونه : تعداد 160 نفر از زنان نخست حامله مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی وابسته به دانشگاههای علوم پزشکی شهر تهران در این پژوهش شرکت داشتند که به طریق نمونهگیری متوالی انتخاب و بطور تصادفی به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند.
نتایج : یافتهها نشان داد که بین دو گروه مورد و شاهد از نظر افزایش وزن زنان در پایان بارداری، طول مرحله اول زایمان، وقوع زایمان قبل و بعد از موعد، نوع زایمان و نمره آپکار نوزاد تفاوت معنیدار آماری وجود نداشت. اما دو گروه از نظر میانگین طول مرحله دوم زایمان (05/0= P ) و وزن هنگام تولدنوزاد (04/0= P ) تفاوت داشتند.
بحث و نتیجهگیری : براساس نتایج میتوان گفت که فعالیتهای ورزشی در دوران بارداری باعث کاهش طول مرحله دوم زایمان میشود و نوزادانی که از این مادران متولد میشوند وزن مناسبتری دارند. علاوه بر آن ورزش اثر سوء بر وزنگیری زنان، نوع زایمان، وقوع زایمان پیش از موعد ویا بعداز موعد و آپکار نوزادان نداشت. لذا پیشنهاد میشود مادران در این زمینه در مراکز بهداشتی و از طریق وسایل ارتباط جمعی آموزش داده شوند
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |