چکیده
زمینه و هدف: سالیانه بیش از صدها میلیون نفر تحت جراحی قرار میگیرند و درد پس از عمل جراحی را تجربه میکنند. بی حرکتی و درد پس از جراحی از عوامل خطر قابل تعدیل ترومبوآمبولی و عوارض ریوی هستند. بر اساس مطالعات اندکی که انجام شده است، استفاده از شکمبند، درد بعد از عمل، تشکیل سرم، دیسترس روانی و ناراحتی بعد از عمل را کاهش میدهد. بنابراین، این پژوهش با هدف بررسی تاثیراستفاده از شکمبند بر درد و رضایتمندی بیماران تحت عمل جراحی شکم انجام شد.
روش بررسی: در این کارآزمایی بالینی شاهد دار تصادفی، 48 بیمارکاندید جراحی لاپاراتومی درمانی با برش خط وسط به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. سه روز اول بعد از عمل جراحی بیماران گروه مداخله قبل از اولین حرکت در صبح شکمبند بسته و راه میرفتند و به محض قرار گرفتن روی تخت، پرسشنامه درد و رضایتمندی تکمیل میشد. در گروه کنترل نیز بدون هیچ مداخلهای، درد و رضایتمندی شرکت کنندگان بعد از راه رفتن و قرار گرفتن روی تخت اندازهگیری شد. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از آمار توصیفی و استنباطی (کای دو، فریدمن و تیتست) استفاده شد.
یافتهها: درگروه مداخله شدت درد به طور معنیداری کمتر (05/0p<) و رضایتمندی به طور معنیداری بیشتر (05/0p<) از گروه کنترل بود.
نتیجه گیری کلی: نتایج نشان داد که شکمبند به عنوان یک روش مداخله غیر دارویی منجر به کاهش درد و افزایش رضایتمندی بیماران بعد از جراحی شکم میشود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |