جلد 19، شماره 47 - ( پائیز 1385 )                   جلد 19 شماره 47 صفحات 55-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

M. Ahadi, S. Taavoni, T. Ganji, F. Hosseini. Comparison of Maternal Anxiety between Primigravid Women and Pregnant Women with the History of Previous Fetal or Neonatal Death. IJN 2006; 19 (47) :49-55
URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-189-fa.html
احدی مینا، تعاونی سیمین، گنجی طاهره، حسینی فاطمه. مقایسه اضطراب حاملگی در زنان نخست حامله و زنان باردار با سابقه مرگ جنین یا نوزاد. نشریه پرستاری ایران. 1385; 19 (47) :49-55

URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-189-fa.html


چکیده:   (17626 مشاهده)

  زمینه و هدف: اگر چه حاملگی یک واقعه طبیعی در زندگی زنان محسوب شده، لیکن مستلزم یک رشته سازگاری‌های فیزیولوژیکی و انطباق‌های روانشناختی است و در این راستا سابقه مرگ جنین یا نوزاد می تواند بر تطابق موفق با حاملگی جدید تأثیر گذاشته و یا با افزایش اضطراب در طی حاملگی فعلی عوارض جبران ناپذیری را به وجود آورد. از این رو مطالعه‌ای با هدف تعیین اضطراب در زنان باردار با سابقه مرگ جنین یا نوزاد و مقایسه آن با زنان نخست حامله انجام شده است.

  روش بررسی: این مطالعه از نوع مقایسه ای می باشد. جامعه پژوهش شامل دو گروه زنان نخست حامله و زنان باردار با سابقه مرگ جنین یا نوزاد بوده که با استفاده از نمونه گیری چند مرحله‏ای، تعداد 120 زن باردار ایرانی، با سواد، در سنین بین 40-20 سال، ساکن شهر مشهد که در سه ماهه سوم بارداری خواسته بودند انتخاب شدند. 40 نفر از نمونه ها با سابقه مرگ جنین یا نوزاد و فاقد فرزند زنده بودند، 80 نفر دیگر نخست حامله بودند. جهت کنترل عوامل مداخله گر کلیه نمونه‌ها از افرادی که فاقد بیماری جسمی از قبیل دیابت، فشارخون … ، فاقد سابقه اختلافات شدید خانوادگی، اعتیاد به مواد مخدر، نازایی، بحران روحی از قبیل جدایی، مرگ بستگان و یا وجود ناهنجاری مادرزادی در اعضای درجه یک فامیل بودند، انتخاب گشتند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش، فرم اطلاعات فردی و پرسشنامه اضطراب حاملگی ( POQ ) بود. به عبارات سنجش اضطراب نمره داده شد و میانگین نمره اضطراب دو گروه برای تمام عبارات POQ محاسبه و مقایسه گردید.

  یافته ها: نتایج آزمون تی نشان داد که تفاوت میانگین نمره اضطراب دو گروه در برخی عبارات معنی دار بوده است . همچنین میانگین اضطراب در زنان باردار با سابقه مرگ جنین یا نوزاد به طور معنی داری بیشتر از زنان نخست حامله بود (000/0 P= ).

  نتیجه گیری: با توجه به نتیجه پژوهش و افزایش اضطراب در زنان باردار با سابقه مرگ جنین یا نوزاد، تدوین برنامه‌های آموزشی، حمایتی و انجام مشاوره های روانشناختی برای این گروه آسیب ‏پذیر، ضروری به نظر می رسد. لذا پژوهشگران پیشنهاد می‌کنند مطالعه ای طولی در طی بارداری، همچنین در دوره بعد از زایمان صورت گیرد.

 

واژه‌های کلیدی: اضطراب، مرگ جنین، مرگ نوزاد، حاملگی
متن کامل [PDF 105 kb]   (3076 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1386/5/22 | انتشار: 1385/6/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb