زمینه و هدف: رعایت بهداشت دهان و دندان در کودکان حائز اهمیت است. مراقبت از دهان و دندان باید از کودکی شروع شود، زیرا تنها با انجام مراقبت های ویژه از دندانهای شیری کودکان است که می توان انتظار رویش صحیح دندانهای دائمی را داشت. نقش مادران در حفظ سلامت دندان کودکان بسیار مهم است. لذا کسب اطلاعات در مورد آگاهی مادران در این زمینه می تواند مبنایی برای برنامه ریزی های بهداشتی و بهبود آن باشد. هدف تعیین آگاهی مادران در زمینه بهداشت دهان و دندان کودکان 1 تا6 سال می باشد.
روش بررسی: این مطالعه از نوع مقطعی بود و بر روی 500 نفر از مادران کودکان 1 تا6 سال مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر زاهدان در سال 1385 انجام گردید. روش جمع آوری داده ها پرسشنامه و مصاحبه حضوری بود. برای توصیف داده ها از جداول توزیع فراوانی و برای تحلیل داده ها از آزمون آنالیز واریانس و ضریب همبستگی و t- test استفاده شد. آگاهی به سه دسته ضعیف،متوسط و خوب تقسیم گردید. متغیرهای مورد بررسی شامل: سن، تحصیلات و شغل مادران و وضعیت اقتصادی می باشد.
یافتهها: نتایج نشان داد که 6/8 درصد مادران دارای آگاهی ضعیف، 44 درصد دارای آگاهی متوسط و 4/47درصد دارای آگاهی خوب در زمینه بهداشت دهان و دندان کودکانشان بودند (000 P = ). آزمون آنالیز واریانس نشان داد بین آگاهی و سن، تحصیلات، شغل مادران، وضعیت اقتصادی و محل سکونت ارتباط وجود داشت (000 ( P= .
نتیجه گیری: از آنجا که مسئولیت بهداشت دهان و دندان کودکان زیر 6 سال بر عهده مادران میباشد و کودکان قبل از مدرسه هنوز رشد کافی را برای مراقبت از دهان و دندان ندارند. بنابراین افزایش آگاهی مادران در این زمینه مهم بوده و تدوین برنامههای آموزشی برای آنان یک ضرورت است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |