جلد 19، شماره 46 - ( تابستان 1385 )                   جلد 19 شماره 46 صفحات 14-7 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sh. Najafi Dolat abad, F. Poorsaidi, Z. Mohebi Nobandegani, GH. Zadebagheri. Complications, Type and Severity of Physical Injuries Due to Violence in Women Referring to Legal Medical Center of Yasouj. IJN 2006; 19 (46) :7-14
URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-177-fa.html
نجفی دولت آباد شهلا، پور سعیدی فروغ، محبی نوبندگانی زینت، زاده باقری قادر. عوارض، نوع و شدت صدمات جسمی ناشی از خشونت در زنان مراجعه کننده به پزشکی قانونی شهر یاسوج. نشریه پرستاری ایران. 1385; 19 (46) :7-14

URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-177-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
2- پزشکی قانونی یاسوج
چکیده:   (9319 مشاهده)

  زمینه و هدف: با وجود تحولات عظیم قرن بیست و یکم، هنوز هم تبعیض و سوء رفتار علیه دختران و زنان در گوشه و کنار جهان وجود دارد. این امر ریشه در فرهنگ‌ جوامع دارد. در بسیاری از فرهنگ‌های دنیا، کتک زدن زنان عمل قابل پذیرش بوده و این موضوع در برخی از فرهنگ‌ها چنان نهادینه شده که تقریباً به عنوان مشکل محسوب نمی شود. این پژوهش با هدف تعیین عوارض، نوع و شدت صدماتجسمی ناشی از خشونت در زنان مراجعه کننده به مرکز پزشکی قانونی شهر یاسوج (1383) انجام پذیرفته است.

  روش بررسی: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- مقطعی بود که در مرکز پزشکی قانونی شهر یاسوج در سال 1383 انجام گردیده است . جامعه پژوهش زنان و دخترانی بودند که طی شش ماه زمان مطالعه مورد ضرب و جرح قرار گرفته بودند. نمونه گیری به روش سرشماری بوده و به مدت شش ماه، زنان و دختران مورد ضرب و جرح قرار گرفته که مشتمل بر 325 نفر بودند مورد بررسی قرار گرفتند. جمع آوری داده ها از طریق پرسشنامه و چک لیست صورت گرفت و داده ها پس از جم ع ‌آوری از طریق نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند .

  یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که 1 /31 درصد زنان توسط همسر و 9/0 درصد توسط پدر خود مورد ضرب و جرح قرار گرفته بودند. از طرفی در 5/61 درصد، نوع صدمه ایجاد شده کبودی و خونمردگی بوده است. شدت صدمات ایجاد شده 8/68‌درصد متوسط تشخیص داده شد. مهم‌ترین عارضه ایجاد شده 4/55 درصد خونریزی از محل صدمه بوده است.

  نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش ضرب و جرح زنان در این شهر شیوع بالایی دارد و صدمات جسمی ناشی از این معضل اجتماعی می‌تواند مشکلات و عواقب زیادی به‌دنبال داشته باشد، در نتیجه لزوم ریشه یابی و توجه بیشتر به مسئله خشونت علیه زنان احساس می شود.

واژه‌های کلیدی: صدمات جسمی، خشونت، زنان
متن کامل [PDF 126 kb]   (2018 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1386/5/22 | انتشار: 1385/3/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb