جلد 26، شماره 86 - ( اسفند 1392 )                   جلد 26 شماره 86 صفحات 100-90 | برگشت به فهرست نسخه ها

Maleki Z, Ashkan S, Ashoori J, Yosefi N. Relationship between Personality Traits, Religiousity and Happiness with General Health among Nursing Students. IJN 2014; 26 (86) :90-100
ملکی زهرا، اشکان ساناز، عاشوری جمال، یوسفی نورالله. رابطه صفات شخصیت، جهت گیری مذهبی و شادکامی با سلامت عمومی دانشجویان پرستاری. نشریه پرستاری ایران. 1392; 26 (86) :90-100

1- دانشجوی دکتری، گروه آموزش و ارتقاء سلامت، پردیس بین الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- . دکتری روانشناسی تربیتی، گروه روانشناسی، مدرس پردیس بین المللی کیش دانشگاه تهران، تهران، ایران
3- دکتری روانشناسی تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحدخواسگان (اصفهان)، گروه روانشناسی، اصفهان، ایران (نویسنده مسئول).شماره تماس: 36729688 Email:Jamal_ashoori@yahoo.com
4- دانشجوی کارشناسی ارشد روان شناسی تربیتی، گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکز، تهران، ایران

زمینه و هدف: سلامت عمومی تنها با بیماری و درمان آن تعیین نمی شود، بلکه به سایر شرایط روانی و اجتماعی وابسته است. از مهمترین آنها می توان به صفات شخصیت، جهت گیری مذهبی و شادکامی اشاره کرد. این پژوهش با هدف تعیین ارتباط صفات شخصیت، جهت گیری مذهبی و شادکامی با سلامت عمومی دانشجویان پرستاری انجام شد.

روش بررسی: این مطالعه توصیفی – تحلیلی از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری این پژوهش همه دانشجویان پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین – پیشوا در سال تحصیلی 92-1391 بودند. در کل 140 دانشجو (96 دختر و 44 پسر) به روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. همه آنها پرسشنامه های صفات شخصیت Costa & McCrae، جهت گیری مذهبی Allport & Ross، شادکامی Argyle & Luo، و سلامت عمومی Goldberg & Hillier را تکمیل کردند. داده ها با روش همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 تجزیه و تحلیل شدند.

یافته ها: روان رنجورخویی (42/0-=r) با سلامت عمومی رابطه منفی و معنادار و برون گرایی (27/0 =r) ، سازگاری (31/0 =r ) ، وظیفه شناسی (22/0 =r) ، جهت گیری مذهبی درونی (36/0 =r) و شادکامی (29/0 =r) با سلامت عمومی رابطه مثبت و معنادار داشتند (05/0  p) . در یک مدل پیش بین صرفا روان رنجورخویی، جهت گیری مذهبی درونی، شادکامی و برون گرایی توانستند 37 درصد از واریانس سلامت عمومی را پیش بینی کنند. سهم روان رنجورخویی بیش از سایر متغیرها بود.

نتیجه گیری کلی: با توجه یافته های پژوهش حاضر، روان رنجورخویی، جهت گیری مذهبی درونی، شادکامی و برون گرایی مهمترین پیش بینی کننده های سلامت عمومی بودند. توصیه می شود برنامه ریزان، درمانگران و مشاوران روانی اجتماعی به نشانه های متغیرهای مذکور توجه کرده و بر اساس آنها برنامه هایی را برای بهبود سلامت عمومی دانشجویان پرستاری طراحی کنند.
دریافت: 1393/6/25 | پذیرش: 1393/6/25 | انتشار: 1393/6/25