جلد 26، شماره 82 - ( تیر 1392 )                   جلد 26 شماره 82 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khanjari S, Oskouie F, Eshaghian Dorche A, Haghani H. Quality of Life in Parent of Children with Leukemia and its Related Factors. IJN 2013; 26 (82) :1-10
خنجری صدیقه، حقدوست اسکوئی سیده فاطمه، اسحقیان درچه اعظم، حقانی حمید. کیفیت زندگی والدین کودکان مبتلا به لوسمی و عوامل مرتبط با آن. نشریه پرستاری ایران. 1392; 26 (82) :1-10

1- عضو مرکز تحقیقات مراقبت‌های پرستاری و استادیار گروه کودکان دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی ایران، تهران، ایران
2- عضو مرکز تحقیقات مراقبت‌های پرستاری و دانشیار دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی ایران، تهران، ایران
3- دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری، گرایش بهداشت کودک و خانواده، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی تهران، تهران، ایران (مولف مسئول) شماره تماس: 09133701529 Email: azam.eshaghian@yahoo.com
4- مربی و عضو گروه آمار و ریاضی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی ایران، تهران، ایران

زمینه و هدف: لوسمی به عنوان شایع­ترین سرطان دوران کودکی نه تنها برای کودک، که برای کل خانواده و به خصوص والدین چالش جدی ایجاد کرده، و می­تواند کیفیت زندگی آنان را دستخوش تغییر سازد. این مطالعه با هدف تعیین کیفیت زندگی والدین کودکان مبتلا به لوسمی انجام شد.

روش بررسی: این مطالعه به روش توصیفی در سال 1391 بر روی200 نفر از والدین کودکان مبتلا به لوسمی مراجعه کننده به درمانگاه­های خون بیمارستان­های منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران به روش نمونه­گیری مستمر انجام شد. نمونه­های این مطالعه را والدین کودکان 15-1 ساله مبتلا به لوسمی با تجربه حداقل یک دوره درمان کودک تشکیل دادند. داده­ها با استفاده از پرسشنامه کیفیت زندگی ( P - (CQOLC و پرسشنامه­های مشخصات دموگرافیک والدین و اطلاعات بالینی کودک جمع­آوری شد. نتایج با استفاده از آزمون­های t مستقل، ANOVA و رگرسیون خطی، در نرم­افزار SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل شد.

یافته­ها: نتایج نشان داد میانگین نمره کیفیت زندگی واحدهای مورد پژوهش در این مطالعه کمتر از 50% نمره کل کیفیت زندگی است و این نمره در مقایسه با سایر تحقیقات در این زمینه بسیار پایین است. همچنین نتایج رگرسیون خطی انجام شده نشان داد متغیرهای فردی جنسیت (پدر یا مادر بودن)، درآمد و شغل بیشترین ارتباط را با کیفیت زندگی والدین کودکان مبتلا به لوسمی دارند (05/0 ≥ P ).

نتیجه­گیری کلی: با توجه به نامناسب بودن کیفیت زندگی والدین کودکان مبتلا به لوسمی، آموزش به این خانواده­ها در زمینه مراقبت از کودک و همچنین شناخت نحوه تطابق آنان ضروری به نظر می­رسد.

واژه‌های کلیدی: کیفیت زندگی، والدین، کودکان، لوسمی
دریافت: 1391/12/15 | پذیرش: 1392/9/4 | انتشار: 1392/9/4