جلد 26، شماره 81 - ( اردیبهشت 1392 )                   جلد 26 شماره 81 صفحات 43-32 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dehghani Y, Dehghani M, Mazaheri Tehrani F. Relationship among Creatively, Job Satisfaction and Mental Health in Female Nurses. IJN 2013; 26 (81) :32-43
URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-1521-fa.html
دهقانی یوسف، دهقانی مصطفی، مظاهری تهرانی فاطمه. ارتباط خلاقیت با رضایت شغلی و سلامت روان در زنان پرستار. نشریه پرستاری ایران. 1392; 26 (81) :32-43

URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-1521-fa.html


1- استادیار گروه روانشناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران
2- باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران ، dehghani001@gmail.com
3- دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه رازی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
چکیده:   (8684 مشاهده)

  زمینه و هدف: یکی از مهم­ترین عوامل تأثیرگذار در پیشرفت هر سازمان خلاقیت کارکنان آن است. هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط بین خلاقیت با رضایت شغلی و سلامت روان زنان پرستار است.

  روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع توصیفی و همبستگی بود. از میان بیمارستان ­های شهر بوشهر سه بیمارستان به صورت تصادفی انتخاب و از میان پرسنل پرستاری این بیمارستان ها 60 پرستار زن متاهل و مجرد شاغل در بخش های CCU و ICU به صورت تصادفی انتخاب شدند و به پرسشنامه­های رضایت شغلی، سلامت عمومی و خلاقیت عابدی، پاسخ دادند. داده­ها با نرم افزار SPSS نسخه 16 تحلیل گردید. ضریب همبستگی پیرسون برای خرده مقیاس­ها و آزمون t برای مقایسه میانگین نمرات زنان پرستاران متأهل و مجرد محاسبه شد.

  یافته ها: مطابق نتایج بدست آمده بین علائم اضطرابی و بسط خلاقیت همبستگی منفی معنادار وجود داشت. همچنین بین علائم افسردگی با رضایت از ماهیت کار همبستگی منفی معنادار و بین علائم اختلال در کارکرد اجتماعی با رضایت از پرداخت، رضایت از ماهیت کار و نمره کل رضایت شغلی نیز همبستگی منفی معناداری وجود داشت (05/0 ≥ p ) . تفاوت میانگین نمرات زنان پرستار متأهل و زنان پرستار مجرد در علائم جسمانی و علائم اضطرابی سلامت روان و ابتکار و انعطاف خلاقیت معنادار بود (05/0 ≥ p ) اما بین رضایت شغلی زنان پرستار متأهل و مجرد تفاوتی مشاهده نشد.

  نتیجه گیری کلی : با توجه به یافته­های پژوهش حاضر، می­توان نتیجه گرفت که با تدارک دیدن آموزش و تمرین­های مربوط به توانایی­ها و مهارت­های خلاقانه و نیز راهکارهای افزایش رضایت شغلی در پرستاران، سطح عملکردی آنان را برای حفاظت و ارتقاء سلامت روان افزایش داد.

متن کامل [PDF 293 kb]   (5971 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1392/5/16 | پذیرش: 1392/8/13 | انتشار: 1392/8/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb