زمینه و هدف: اضطراب یکی از مشکلات اساسی بیماران در انتظار اعمال تشخیصی است. مشاوره یکی از رویکردهای مورد استفاده در تنش زدایی و کنترل اضطراب می باشد. هدف از این پژوهش تعیین تاثیر مشاوره پرستاری بر اضطراب در بیماران تحت آندوسکوپی فوقانی دستگاه گوارش است.
روش بررسی: این مطالعه تجربی بر 120 بیمار کاندید آندوسکوپی در بیمارستان امیرالمونین شهر اراک در سال 1389 انجام شده است. نمونه ها با روش نمونه گیری آسان انتخاب شده سپس به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تخصیص داده شدند. مداخله شامل نیم ساعت مشاوره پرستاری در روز قبل از آندوسکوپی بود. میزان اضطراب، قبل از مداخله (روز قبل از آندوسکوپی) وبلافاصله قبل از آندوسکوپی در دو گروه اندازه گیری شد. ابزار اندازه گیری اضطراب، پرسشنامه اضطراب آشکار اشپیل برگر بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها ازآزمونهای بریسلو،منتل هنزل، و آنالیز کواریانس در نرم افزار آماری SPSS نسخه 5/11 استفاده شد.
یافته ها: بعد از انجام مشاوره و بلافاصله قبل از آندوسکوپی میانگین و انحراف معیار میزان اضطراب در گروه آزمون 22/5 ± 1/40 و در گروه شاهد 51/5 ± 01/46 بود و تفاوت از لحاظ آماری معنی دار بود (0001/0 P < ) .
نتیجه گیری کلی: مشاوره پرستاریفرصت مناسبی جهتکاستناضطراببیماران قبل از آندوسکوپیفراهممیکند و به عنوان یک مداخله غیر دارویی به پرستاران بخشهای گوارش توصیه می شود.بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |