جلد 12، شماره 18 و 19 - ( 9-1377 )                   جلد 12 شماره 18 و 19 صفحات 69-64 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Behnam M. The effect of clonidine. IJN 1998; 12 (18 and 19) :64-69
URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-1396-fa.html
مهشید بهنام . بررسی تأثیر کونیدین خوراکی به عنوان پیش داروی بیهوشی بر میزان اضطراب تغییرات علائم حیاتی و ایجادآرامش در بیماران کاندید بیهوشی عمومی در یکی از بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال 1372. نشریه پرستاری ایران. 1377; 12 (18 و 19) :64-69

URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-1396-fa.html


چکیده:   (16468 مشاهده)

  به منظور بررسی اثر کلونیدین خوراکی به عنوان پیش داروی بیهوشی بر میزان اضطراب، تغییرات علائم حیاتی و ایجاد آرامش در بیماران کاندید بیهوشی عمومی در یکی از بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران، پژوهش نیمه تجربی حاضر انجام شد.

  تعداد 50 بیمار از هر دو گروه جنسی و در محدودۀ سنی 60-18 سال که همگی در ریسک II, I بیهوشی قرار داشتند، نمونه­های پژوهش را تشکیل می­دادند که به صورت تصادفی به دو گروه 25 نفری تحت عنوان گروه مورد و شاهد تقسیم گردیدند و صبح روز عمل، واحدهای مورد پژوهش در گروه مورد به عنوان پیش داروی بیشهوی یک عدد قرص 2/0 میلی گرم کلونیدین به صورت خوراکی دریافت نمودند و واحدهای مورد پژوهش در گروه شاهد هیچ دارویی دریافت ننمودند.

  جهت انجام تحقیق، در ویزیت روز قبل از عمل، علایم حیاتی (شامل فشارخون سیستولیک، دیاستولیک و نبض) و میزان اضطراب بیماران مورد ارزیابی قرار گرفت. در روزعمل، بعد از ورود به اتاق عمل مجدداً علایم حیاتی بیماران اندازه­گیری شد و میزان اضطراب و آرامش بیماران مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس کلید بیماران تحت بیهوشی یکسان قرار گرفته، علایم حیاتی آنان در دو مرحلۀ قبل از القای بیهوشی و یک دقیقه بعد از لوله گذاری مجدداً اندازه­گیری شد. سپس نتایج بدست آمده در دو گروه مورد و شاهد مورد بررسی و مقایسه قرار داده شد و جهت تجزیه و تحلیل آماری از تستهای تی، تی زوج و کای دو استفاده گردید.

نتایج نشان داد که کلونیدین خوراکی به عنوان پیش داروی بیهوشی می­تواند باعث کاهش اضطراب قبل از عمل بیماران کاندید بیهوشی عمومی شود و هم چنین باعث شود که این بیماران بعد از ورود به اتاق عمل درجات بالاتری از آرامش را از خودنشان دهند و ضمناً این دارو می­تواند باعث شود که تغییرات علائم حیاتی بیماران بعد از ورود به اتاق عمل و بعد از لوله گذاری تراشه کاهش یابد.
متن کامل [PDF 1979 kb]   (2203 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1391/9/27 | انتشار: 1377/8/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb