جلد 18، شماره 44 - ( زمستان 1384 )                   جلد 18 شماره 44 صفحات 29-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

P. Foroghi Rad, F. Abbasi Marani, SH. Safavi, H. Haghani. The Reasons of Home Delivery in Koohdasht City . IJN 2006; 18 (44) :23-29
URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-112-fa.html
فروغی راد پروین، عباسی مرنی فاطمه، صفوی شراره، حقانی حمید. دلایل زایمان در منزل و نتایج آن در شهرستان کوهدشت. نشریه پرستاری ایران. 1384; 18 (44) :23-29

URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-112-fa.html


1- ، abbasimarani_fatemeh@yahoo.com
چکیده:   (14651 مشاهده)

  خانه مکانی است که اعضاء در آن احساس امنیت و راحتی می‌کنند از همین رو سازمان جهانی بهداشت در اساسنامه حمایت از مادران در سال 1986 خانه را به عنوان یکی از مناسبترین اماکن برای زایمان زنان به شمار آورده است.

  هدف از این پژوهش تعیین دلایل و نتایج زایمان در منزل در شهرستان کوهدشت بود.

  این پژوهش یک مطالعه توصیفی گذشته نگر بود که طی آن، دلایل زایمان در منزل و نتایج آن به تفکیک سن مادر، عامل زایمان و رتبه زایمان در زنان ساکن شهرستان کوهدشت که زایمان در منزل داشته اند؛ را توصیف می‌کند. جهت گردآوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده شد.

  جامعه پژوهش شامل کلیه زنانی است که زایمان در منزل داشته و برای اخذ شناسنامه به اداره ثبت احوال این شهرستان مراجعه کرده بودند.

  تعداد نمونه در این پژوهش 750 زن ساکن شهرستان کوهدشت بود که در سال 1381در منزل زایمان کرده بودند و به طریق سرشماری وارد مطالعه گردیدند.

  نتایج نشان داد که دلایل زایمان در منزل 9/39 درصد عدم استطاعت مال‍‍‍ی ، 2/ 37 درصد تمایل شخصی ، 7/ 35 درصد داشتن تجربه زایمان در منزل ، 32 درصد داشتن زایمان سریع ، 3 / 21 درصد ترس از سزارین، 5/20درصد داشتن مشکلات انتقال به ب‍‍‍یمارستان بود. نتایج نا مطلوب از جمله خونریزی زودرس ، شلی رحم ، یبوست ، احتباس ادراری ، پارگی میاندوراه ، برش میاندوراه نیز از دلایل انتخاب زایمان در منزل بود.

  بر اساس یافته های پژوهش ب‍‍‍یشترین نتایج نامطلوب مانند خونریزی زودرس پس از زایمان، شلی رحم، عفونت پس از زایمان،انتقال مادر به بیمارستان،پارگی کیسه آب و... در مواردی وجود داشت که عامل زایمان مامای محلی دوره ندیده بوده است. بنابراین محققین پیشنهاد می‌کنند مامای تحصیل کرده جهت زایمان در منزل آموزش داده شوند.

متن کامل [PDF 103 kb]   (2765 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1385/12/6 | انتشار: 1384/10/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb