جلد 15، شماره 32 و 33 - ( 10-1381 )                   جلد 15 شماره 32 و 33 صفحات 105-100 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Motevally, E, Faizi, Z, Ganji, T, Haghani, H. EFFECT OF WATCHING CHILDBIRTH BY VIDEOTAPE ON ANXIETY LEVEL OF PRIMIGRAVID MOTHERS. IJN 2002; 15 (32 and 33) :100-105
URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-1010-fa.html
الهه متولی ، زهره فیضی ، طاهره گنجی ، حمید حقانی . آیا نمایش فیلم زایمان بر اضطراب مادران نخست حامله تأثیردارد؟. نشریه پرستاری ایران. 1381; 15 (32 و 33) :100-105

URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-1010-fa.html


چکیده:   (15821 مشاهده)

  مقدمه: طبق بررسی های مختلف ، افزایش کاتکولا مین‌های خون مادر در اثر اضطراب، تأثیرات زیانباری بر عواقب حاملگی داشته است و با توجه به اینکه یکی از علل افزایش اضطراب در زمان بارداری ترس از ناشناخته‌ها و عدم آشنائی زنان به ویژه، زنان نخست حامله با روند زایمان می‌باشد، انتظار می‌رود که با افزایش آگاهی مادران، از طریق نمایش فیلم زایمان، بتوان اضطراب آنان را کاهش داد.

  هدف : هدف از انجام این پژوهش تعیین تأثیر نمایش فیلم زایمان بر اضطراب مادران نخست حامله بوده است.

  نوع پژوهش: کارآزمایی در عرصه با گروه شاهد بوده است، به طوریکه ابتدا پژوهشگر در مراکز بهداشتی درمانی، اطلاعات مربوط به متغیرهای زمینه‌ای و اضطراب مادران دو گروه تجربه و شاهد را بوسیله پرسشنامه جمع‌آوری کرد، سپس جهت مادران گروه تجربه در همان روز، فیلم زایمان به مدت 8 دقیقه نمایش داده شد و یک هفته بعد مجدداً اضطراب مادران هر دو گروه بوسیله پرسشنامه جمع‌آوری گردیده است.

  نمونه پژوهش: تعداد کل نمونه‌های پژوهش 62 نفر زن نخست حامله، 18 تا 30 سال با جنین منفرد و سن حاملگی 37 الی 39 هفته بوده است که به صورت مستمر در مراکز بهداشتی درمانی انتخاب و بصورت تصادفی نفر اول در گروه تجربه و سپس یک ‌درمیان در گروه شاهد قرار گرفته اند.

  نتایج: در این پژوهش،نمایش فیلم زایمان تأثیر معنی داری بر کاهش اضطراب مادران نخست حامله نداشته و تأثیر اضطراب پنهان مادران بر اختلاف اضطراب بدو ورود به تحقیق و یک‌ هفته پس از‌ آن نیز، معنی‌دار نگردیده است.

  بحث و نتیجه گیری: در این مطالعه، میانگین نمرات اختلاف اضطراب بدو ورود به تحقیق ویک هفته پس از آن در گروه تجربه کاهش (1/1-) و در گروه شاهد افزایش (61/0) را نشان داده است ، بنابراین مشاهده فیلم زایمان در کاهش اضطراب مادران چندان بی تأثیر نبوده ،ولی با توجه به اینکه آزمون های آماری اختلاف معنی داری را در میانگین نمرات اختلاف اضطراب دو گروه نشان ندادند، پیشنهاد می گردد که جهت افزایش تأثیر فیلم علاوه بر نمایش زایمان ،مهارت های تنفسی و رفتاری لازم نیز در برخورد با این مرحله، آموزش داده شود.

متن کامل [PDF 104 kb]   (2442 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1390/10/12 | پذیرش: 1393/6/3 | انتشار: 1393/6/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb