جلد 24، شماره 69 - ( اردیبهشت 1390 )                   جلد 24 شماره 69 صفحات 17-8 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sorror Parvizi, Fazlollah Ahmadi, hosein pourasadi. A qualitative study on social predisposing factors of adolescents’ health. IJN 2011; 24 (69) :8-17
URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-943-fa.html
سرور پرویزی ، فضل الله احمدی ، حسین پور اسدی . زمینه‌های اجتماعی سلامت نوجوانان: پژوهش کیفی. نشریه پرستاری ایران. 1390; 24 (69) :8-17

URL: http://ijn.iums.ac.ir/article-1-943-fa.html


1- دانشیار گروه بهداشت پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران (مولف مسئول) شماره تماس: 61054202 ، s_parvisy@yahoo.com
2- دانشیار گروه پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
3- دانشجوی کارشناسی پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (12047 مشاهده)

  زمینه و هدف: جامعه بستر زندگی و در بر گیرنده نهادهای اجتماعی است. نوجوانان یکی از گروه‌های مهم اجتماعی هستند که هم به دلیل ویژگی‌های اجتماعی کنونی و هم به دلیل ویژگی‌های نوجوانی، دشواری‌ها و آسیب‌های زیادی را تجربه می کنند. شیوه ی زندگی و عادات نوجوانی گاه تا پایان عمر به درازا می‌کشد و از این رو مشکلات حاصله بیش از آنکه تنها به یک دوره بازگردد، بر یک عمر موثر خواهد بود. شناخت عوامل اجتماعی موثر بر سلامت نوجوانان به درک نوجوانی در بستر اجتماع کمک خواهد کرد.

  هدف از انجام این پژوهش تبیین دیدگاه نوجوانان در مورد عوامل اجتماعی موثر برسلامت بوده است.

  روش بررسی: این تحقیق کیفی و از نوع آنالیز محتوای کیفی بوده و با استفاده از مصاحبه‌های باز نیمه ساختار یافته تا رسیدن به اشباع داده‌ها صورت گرفته است. سپس مکالمات ضبط و دست نویس شده و مورد تجزیه و تحلیل محتوایی قرار گرفته است.

  یافته‌ها: حاصل این تحلیل سه طبقه ی اصلی بوده است که هر یک دو و یا سه طبقه ی فرعی را نیز در بر می گرفته اند، که عبارت بوده اند از نشانه شناسی جامعه بیمار، انتظارات نوجوان از جامعه و پیش شرط‌های اجتماعی سلامت.

  نتیجه گیری کلی: نقش مهم عوامل اجتماعی بر نوجوانان و سلامت آنان غیر قابل انکار است. پرداختن به بعد اجتماعی سلامت نوجوانان با زیر گروه‌هایی که با خانواده، اشتغال، رفاه و توسعه ارتباط دارد می تواند در طراحی زیر بنای سلامت آینده مفید باشد.

متن کامل [PDF 149 kb]   (2621 دریافت)    
نوع مطالعه: کیفی | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1390/7/9 | پذیرش: 1393/6/3 | انتشار: 1393/6/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {نشریه پرستاری ایران} می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb