جلد 17، شماره 40 - ( زمستان 1383 )                   جلد 17 شماره 40 صفحات 69-62 | برگشت به فهرست نسخه ها

T, Baghaei, A.R, Saleh moghaddam, M, Seidi. MANAGEMENT PRINCIPLES AND NURSING MANAGERS. IJN 2005; 17 (40) :62-69
طاهره بقائی ، امیررضا صالح مقدم ، معصومه صیدی . بررسی دانش و نگرش مدیران پرستاری در مورد اصول مدیریت پرستاری و ارتباط آن با عملکرد مدیریتی آنان از دیدگاه پرسنل پرستاری. نشریه پرستاری ایران. 1383; 17 (40) :62-69

1- ، manager7228@yahoo.com

شکوفائی و پیشرفت سازمان و نیروی انسانی بستگی کامل به دانش و نگرش مدیران دارد و این امر در حرفه پرستاری نیز به واسطه رشد جمعیت، نیاز به بهداشت و افزایش متوسط طول عمر، اهمیت بیشتری یافته است. لذا بر عهده مدیران پرستاری است که خود را با اصول مدیریت و سایر پیشرفت های علمی در زمینه های مختلف حرفه پرستاری آشنا سازند. این مطالعه توصیفی همبستگی با هدف تعیین دانش و نگرش مدیران پرستاری در مورد اصول مدیریت پرستاری و ارتباط آن با عملکرد مدیریتی آنان از دیدگاه پرسنل پرستاری در سال 1379 در بیمارستان های دولتی شهر قم انجام شده است.

42 مدیر پرستاری و 343 نفر پرسنل پرستاری واجد شرایط شرکت در تحقیق به عنوان نمونه پژوهش انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. اطلاعات مورد نیاز از طریق تکمیل فرم های 1) سنجش دانش و نگرش مدیران پرستاری از اصول مدیریت پرستاری و 2) سنجش عملکرد مدیران جمع آوری شد.

نتایج این بررسی نشان داد که 75 درصد مدیران پرستاری مورد مطالعه و 3/64 درصد سوپروایزرها از دانش متوسط برخوردار بوده اند. میزان دانش سرپرستاران نیز در حد متوسط بوده است. 100 درصد مدیران پرستاری مورد پژوهش، 4/71 درصد سوپروایزرها و 5/87 درصد سرپرستاران نسبت به اصول مدیریت پرستاری از نگرش مثبت برخوردار بوده اند. هم چنین 50 درصد مدیران پرستاری و 57 درصد سوپروایزرها دارای عملکرد متوسط و 8/70 درصد سرپرستاران عملکرد مدیریتی خوبی داشته اند.

با توجه به نقش مهم مدیران پرستاری در بالابردن کیفیت مراقبت های پرستاری باید در جهت رفع اختلاف بین دانش، نگرش و عملکرد مدیران پرستاری گام برداشت و شرایطی فراهم ساخت که مدیران پرستاری از دانش و عملکردی مطلوب برخودار گردند.

دریافت: 1385/9/26 | انتشار: 1383/10/26