جلد 32، شماره 120 - ( آبان 1398 )                   جلد 32 شماره 120 صفحات 59-50 | برگشت به فهرست نسخه ها

Taleghani N, Mardani Hamooleh M, Seyedfatemi N, Haghani H. Viewpoints of Nurses toward Prosocial Tendencies at the Teaching Hospitals Affiliated to Iran University of Medical Sciences. IJN 2019; 32 (120) :50-59
طالقانی نگاره، مردانی حموله مرجان، سیدفاطمی نعیمه، حقانی حمید. گرایش‌های اجتماعی مطلوب از دیدگاه پرستاران شاغل در مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران. نشریه پرستاری ایران. 1398; 32 (120) :50-59

1- کارشناس ارشد روانپرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پرشکی ایران، تهران، ایران
2- استادیار، مرکز تحقیقات مراقبت‌های پرستاری، گروه روانپرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران (نویسنده مسئول) شماره تماس:09132864077، Email: mardanihamoole.m@iums.ac.ir
3- . استاد، مرکز تحقیقات مراقبت‌های پرستاری، گروه روانپرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
4- مربی، گروه آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
زمینه و هدف: ارائه مراقبت جامع و با کیفیت توسط پرستاران، بدون لحاظ نمودن گرایش‌های اجتماعی مطلوب آنان، امکان‌پذیر نخواهد بود. این مفهوم، یکی از عناصر مهم در ارئه مراقبت‌های مطلوب برای بیماران به شمار می‌آید. هدف مطالعه حاضر، تعیین گرایش‌های اجتماعی مطلوب در میان پرستاران بود.
روش بررسی: این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال 1398 انجام شد. شرکت کنندگان شامل 200 نفر از پرستاران شاغل در چهار مرکز آموزشی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران بودند که به شیوه  نمونه‌گیری سهمیه‌ای جهت پژوهش، انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها، فرم مشخصات فردی و ابزار روا و پایا شده گرایش‌های اجتماعی مطلوب طراحی شده توسط Carlo و همکاران بود. تحلیل داده‌ها با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی تحت نرم افزار SPSS نسخه 19 صورت گرفت.
یافته‌ها: در این مطالعه، نمره کلی گرایش‌های اجتماعی مطلوب 74/15 ± 9/88 به دست آمد. از میان گرایش‌های اجتماعی مطلوب، ابعاد ناشناس (88/0 ± 81/3)، بحرانی (92/0 ± 72/3)، هیجانی (1/1 ± 72/3)، متابعت‌آمیز (78/0 ± 68/3) و نوع دوستانه (82/0 ± 15/3) به ترتیب دارای بیش‌ترین تا کم‌ترین میانگین نمره بودند. هیچ یک از مشخصات فردی پرستاران با گرایش‌های اجتماعی مطلوب، ارتباط معنی‌دار آماری نداشتند.
نتیجه‌گیری کلی: مدیران پرستاری به منظور ارتقای کیفیت خدمات پرستاری باید ابعاد مختلف گرایش‌‌های اجتماعی مطلوب پرستاران را مورد شناسایی قرار دهند. در میان این گرایش‌ها، تقویت گرایش نوع دوستی برای پرستاران، باید بیش‌تر مورد توجه باشد که می‌توان از طریق برگزاری کارگاه‌های آموزشی با این مضمون، به این مهم دست یافت.
دریافت: 1398/4/22 | پذیرش: 1398/7/23 | انتشار: 1398/7/23